Connect with us

Még több figyelmet fordít hazánkra a PayPal

Matt Komorowski PayPal

Dotkom

Még több figyelmet fordít hazánkra a PayPal

Új régiós vezetőt nevezett ki a PayPal.

Az elmúlt évben a közép- és kelet-európai régió lakosságának több mint fele havonta legalább egyszer csatlakozott internethez. Az eMarketer kutatása szerint 2019-ig a régió gyors gazdasági növekedés elé néz, és az internetezők száma 54.2%-ról 65.2%-ra nő. A növekedés természetesen hatással lesz az e-kereskedelemre és online fizetési piacra is.

Az elmúlt években megfigyeltük, hogy a közép- és kelet- európai régió komoly érdeklődést váltot ki a a nemzetközi és hazai befektetők körében, ami számos új lehetőség megjelenését jelentette azoknak az e-fogyasztóknak, akik számára természetes, hogy bármikor és bárhol egyetlen kattintással fizethetnek. A háttérben történő, láthatatlan fizetés pédául nagy népszerűségnek örvend, és egyúttal új lehetőségeket teremt az olyan cégek számára, mint a PayPal.  A tavalyi évben globális szinten 280 milliárd dollár értékű tranzakciót dolgoztunk fel, amiből a közép- és kelet-európai régió is egyre nagyobb arányt képvisel” – mondta el Matt Komorowski, a PayPal közép- és kelet- európai régiójának új ügyvezető igazgatója. A régió az új termékek bezetése szempontjából is fontos terület a vállalat számára, és folyamatosan dolgozunk rajta, hogy még több fejlesztésünket elérhetővé tegyük ezen a területen. Jelenleg a 188 millió aktív felhasználónk közül 4,8 millió kerül ki ezekből az országokból” – összegzi Komorowski.

Matt Komorowski PayPal

Nő az online fizetés népszerűsége

Ahogy az emberek egyre jobban hozzászoknak a bankkártyás és e-pénztárcás (pl. PayPal) fizetéshez, a készpénz egyre veszít a jelentőségéből. A készpénzmentes fizetések száma évi 8%-kal növekedhet az évtized végéig; 2020-ig a tranzakciók száma meghaladhatja a 175 milliárdot.

Ugyanez a növekvő trend figyelhető meg a mobilfizetések területén. Az m-kerekedelmi innovációk a növekedésünk motorjai, az előző évben globálisan 1.4 milliárd mobil tranzakciót dolgoztunk fel. Fő céljaink egyike, hogy mindig a fogyasztók igényei előtt járjunk egy lépéssel az olyan területeken, mint a például a mobil kereskedelem. A PayPal egy olyan globális, közvetlen fizetési platform, amely a fogyasztói és a kereskedői oldal számára is hasznos. A mobil és digitális fizetés területén igyekszünk olyan holisztikus szemléletet kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen mozgathassák pénzüket, a vállalkozások pedig jobb kapcsolatot alakíthassanak ki ügyfeleikkel” – teszi hozzá Komorowski.

A PayPal mobil stratégiájának részeként nemrég elindította a PayPal One Touch szolgáltatást, amely már 143 országban érhető el. Más „checkout” eszközöktől eltérően, melyeknél felhasználónévre és jelszóra van szükség, a One Touch a háttérben, láthatatlanul azonosítja a felhasználót azokon az eszközökön, amelyeken egyszer már megtörtént az engedélyezés.

Matt Komorowskiról

A tapasztalt és teljesítményorientált vezető, Matt komorowski 2012 óta dolgozik a PayPalnél. Értékesítési vezetőként az üzleti kapcsolatok kialakításáért és az új termékek beveztéséért felelt Közép- és Kelet- Európa 20 országában. Mint a PayPal új ügyvezető igazgatója, Matt aktívan együttműködik a közép- és kelet- európai üzleti partnerekkel, hogy közösen segítsék elő az e-kereskedelem terjedését.   Szakmai tapasztalatot a The Boston Consulting Groupnál és az Grouponnál szerzett. A karrierjét vállalkozóként kezdte Kanadában, ahol kis- és közepes vállalkozások számára nyújtott marketing tanácsadást. A Torontói Egyetem kereskedelmi szakán szerzett diplomát kereskedelemi és pénzügyi területen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom