Connect with us

Ha nem akarsz reklámokat a mobilodra, ezt a szoftvert töltsd le!

operavpn

Dotkom

Ha nem akarsz reklámokat a mobilodra, ezt a szoftvert töltsd le!

Az Opera VPN emellett VPN funkciókkal is rendelkezik, így akár amerikai műsorokat is nézhetsz a mobilodról!

Számítógépen már régóta elérhetőek a különböző VPN kiegészítők, amelyek segítségével elrejthetjük magunkat a kíváncsi szemek elől, vagy épp hozzáférhetünk olyan tartalmakhoz, amelyeket elvileg nem kellene látnunk. Mobilon azonban mindeddig ritkaság számba mentek az ilyesfajta megoldások, azaz előfordult, hogy egy PC-n nézett tartalmat mobilon nem tudtunk folytatni, mivel a kézi eszközünkön már nem tudtuk becsapni a szervert.

operavpn

Jó hír, hogy az Opera által a közelmúltban kiadott Opera VPN-nel mindez megoldható, hiszen az ingyenesen letölthető szoftverrel egy pillanat alatt megváltoztathatjuk a tartózkodási helyünket. Az alkalmazás jelenleg 5 országot ajánl fel, így mi dönthetjük el, hogy a Hollandiában, Kanadában, Németországban, Szingapúrban vagy épp az Egyesült Államokban “tartózkodjunk”.

operavpn3

Én magam ez utóbbit szeretem, mivel több olyan amerikai esti talk-show-t is nézek, mint a The Late Show with Stephen Colbert vagy épp a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Ezek, bár a YouTube-ra is felkerülnek, gyakran csak erősen megvágott formában láthatóak, az eredeti epizódokért a CBS vagy az NBC oldalára kell látogatni, ahol viszont csak és kizárólag az Egyesült Államokbeli eszközöket engedik. Itt jön a képbe az Opera VPN, hiszen egy egyszerű beállítás után az iPhone-omon is bátran nézhetem a legújabb epizódokat. De természetesen különböző szoftverek használatára is lehetőség nyílhat, amennyiben azt a fejlesztője csak egy adott ország felhasználóinak tette elérhetővé.  Akkor is jól jöhet az Opera VPN, ha nem szeretnénk, hogy illetéktelen személyek nyomozzanak utánunk, a szoftverrel ugyanis letilthatóak a különböző kéretlen nyomkövetők (trackerek).

operavpn2

De nemcsak ezért, hanem a reklámok eltüntetése miatt is igen hasznos az Opera VPN. A beállítások menüben elég egy opciót bekapcsolnunk és ezután máris szűri a kéretlen hirdetéseket a rendszer. Mindez azért is rendkívül hasznos, mert ha kisebb mobilnet csomaggal rendelkezünk, akkor nem fog annyira hamar elfogyni az adatkeret, hiszen a felesleges, sokszor pazarló hirdetések nem bukkannak fel a képernyőkön. Ha kiváncsiak vagyunk, hogy hány reklámtól szabadultunk meg, akkor a program megnyitása után ezt is megtudhatjuk.  Az Opera VPN tehát egy igazán ajánlható program, az pedig különösen jó benne, hogy a biztonságos és hasznos funkciói ellenére pénzt nem kérnek érte a fejlesztői, így az applikáció ingyenesen érhető el Androidra, illetve iOS-re.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat

Dotkom