Connect with us

Nem is gondolnád, kik játszanak leginkább a Facebookon

woman-using-laptop-431x300

Dotkom

Nem is gondolnád, kik játszanak leginkább a Facebookon

A Facebook 1,7 milliárd aktív felhasználójának jelentős része játékra is használja a közösségi médiát. Érdekes módon többségében vannak a hölgyek és az idősebb generáció.

Egy kontinensnyi játékos ember

A Facebook legfrissebb augusztusi statisztikái szerint a közösségi médiára nem csak információt gyűjteni járnak az emberek, hanem játszani is. Nagyjából minden harmadik Facebook felhasználó legalább havonta egyszer játszik is a Facebookhoz köthető valamilyen online játékkal.

A játékok közül jelenleg a Candy Crash Saga a legnépszerűbb 150 millió aktív játékossal, de népszerű a gazdálkodós Farm Heroes Saga, a maga közel 40 millió felhasználójával, vagy a nyomozós játék a Criminal Case is.

Egyre többen játszanak

A statisztikákból az is kiderül, hogy a játékosok száma gyorsabban emelkedik, mint a Facebook felhasználók száma. Azaz egyre többen játszanak a közösségi médián. Míg 2010-ben a felhasználóknak csak 20%-a játszott a Facebookon, 2014-re ez az arány 28%-ra emelkedett, és a múlt hónapban már meghaladta a 38%-os részarányt.

ehh-630-woman-using-tablet-istock-630w

Nők és idősek előnyben

Érdekes módon, míg a videojátékok inkább a férfiakat vonzzák, addig a Facebook játékaival többségében a hölgyek játszanak. A felmérések szerint a játékosok 54%-a nő, és csak 46%-a férfi – írja a tarsasbolt.hu.

Az életkori megoszlás is figyelmet érdemel. Azt gondolnánk, hogy a játékosok zöme fiatal, pedig ellenkezőleg. A közösségi média játékai az időseket is vonzzák, sőt a felhasználók legnagyobb csoportját a 46 éven felüli korosztály adja, az átlagéletkor pedig 40 év körül van.

Dollármilliárdokat költünk játékra

Bár a legtöbb játék ingyenes, azonban a közösségi játékok mégis óriási bevételt hoznak. A tavalyi évben a szakértők szerint már 15 milliárd dollárt is meghaladta a bevétel, és a növekedés üteme is óriási.  A bevételek közel kétharmada a játékhoz kapcsolódó virtuális javak eladásából származik. A többi.

Az elektronikus játékok piaca ma már megelőzi a hagyományos játékok iránti keresletet. Míg utóbbi esetében az eladások értéke már elérte a 100 milliárd dolláros értékhatárt, és dinamikusan nő, addig a hagyományos játékok eladása 80 milliárd dollár körül stagnál. A társasjátékokból évente 2 milliárd dollárnyi kel el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom