Connect with us

technokrata

Gyermekpornónak nézte a világhírű fotót a Facebook

facebookbotrany

Dotkom

Gyermekpornónak nézte a világhírű fotót a Facebook

Komolyat hibázott az algoritmus.

Az régóta nem titok, hogy a gyermekpornó elleni harc jegyében a legtöbb szolgáltatás úgy védekezik, hogy a veszélyesnek tűnő képeket letiltják. Ez az esetek többségében igen hasznos, akadnak azonban olyan esetek, amikor kínossá válik az algoritmus működése. Így járt most a Facebook is, a közösségi oldal ugyanis törölte az Aftenposten magazin egy megosztott hivatkozását, mivel az a vietnami háború ikonkus képét, a napalm elől menekülő, meztelen Kim Phucot ábrázolja.

facebookbotrany

Ez már önmagában is kínos (hiszen ilyen híres képet azért illene felismerni a rendszernek), de az, hogy az újság újabb posztja után magát az újágírót is letiltották, már különösen kellemetlen. A Facebook arra hivatkozott, hogy ez a fotó is sérti a szabályzatukat, mivel meztelen nemi szerv is szerepel a képen. Mindez azért is butaság, mert a világ egyik leghíresebb fotójáról van szó, azaz olyasvalami, ami nemhogy elitélendő, de épp ellenkezőleg, a maga mivoltában elképesztő hatással volt emberek millióira.

Az eset pedig jól mutatja azt, hogy a Facebook a felhasználók védelme érdekében sokszor túl messzire megy és kérdés nélkül blokkol mindent, ami nem tetszik neki. Mindez annak is köszönhető, hogy a közelmúltban kirúgták a szerkesztőket, mivel azokat elfogultsággal vádolták meg, így immár csak az algoritmus felel a megjelenő tartalmakért. Amennyiben pedig ez hibázik, úgy sokszor egyáltalán nem, vagy épp nehézkesen sikerül helyrehozni a problémát.

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp