Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyermekpornónak nézte a világhírű fotót a Facebook

Dotkom

Gyermekpornónak nézte a világhírű fotót a Facebook

Komolyat hibázott az algoritmus.

Az régóta nem titok, hogy a gyermekpornó elleni harc jegyében a legtöbb szolgáltatás úgy védekezik, hogy a veszélyesnek tűnő képeket letiltják. Ez az esetek többségében igen hasznos, akadnak azonban olyan esetek, amikor kínossá válik az algoritmus működése. Így járt most a Facebook is, a közösségi oldal ugyanis törölte az Aftenposten magazin egy megosztott hivatkozását, mivel az a vietnami háború ikonkus képét, a napalm elől menekülő, meztelen Kim Phucot ábrázolja.

facebookbotrany

Ez már önmagában is kínos (hiszen ilyen híres képet azért illene felismerni a rendszernek), de az, hogy az újság újabb posztja után magát az újágírót is letiltották, már különösen kellemetlen. A Facebook arra hivatkozott, hogy ez a fotó is sérti a szabályzatukat, mivel meztelen nemi szerv is szerepel a képen. Mindez azért is butaság, mert a világ egyik leghíresebb fotójáról van szó, azaz olyasvalami, ami nemhogy elitélendő, de épp ellenkezőleg, a maga mivoltában elképesztő hatással volt emberek millióira.

Az eset pedig jól mutatja azt, hogy a Facebook a felhasználók védelme érdekében sokszor túl messzire megy és kérdés nélkül blokkol mindent, ami nem tetszik neki. Mindez annak is köszönhető, hogy a közelmúltban kirúgták a szerkesztőket, mivel azokat elfogultsággal vádolták meg, így immár csak az algoritmus felel a megjelenő tartalmakért. Amennyiben pedig ez hibázik, úgy sokszor egyáltalán nem, vagy épp nehézkesen sikerül helyrehozni a problémát.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés