Connect with us

technokrata

A markolata védheti meg a jövő bringáját

smartgrip

Dotkom

A markolata védheti meg a jövő bringáját

Nem akármilyen markolatot dolgozott ki egy magyar startup.

Igazán bosszantó, ha az embernek ellopják a kerékpárját. Egy hazai, a indiegogo-ra felkerült kezdeményezés épp ezt előzheti meg. A Moow nevű Startup által csak SmartGrip-nek keresztelt fejlesztés lényege, hogy a univerzális markolatként bármilyen kerékpárra felerősíthető, ezután pedig figyeli, hogy a bicikli bármely elemét megpróbálják-e ellopni. Legyen szó akár egy alkatrészről, akár a teljes kerékpárról, minden esetben üzenetet küld a tulajdonos számára. Sőt, ha a teljes valójában épp lopják a biciklit, akkor pontosan követhető a mobil alkalmazáson, hogy merre jár az elkövető.

moow

A SmartGrip emellett képes a tényleges tulajdonosának elfogyasztott kalóriáját mérni, de nem okoz számára problémát az  az út során megtett távolságot és az eltelt időt is feljegyezni. Érdekesség, hogy a markolatok széleire LED-eket is elhelyeztek a fejlesztők, ezekkel akár világítani is lehet, sőt indexként is használhatóak. Baleset estén is jól jöhet a SmartGrip, ha ugyanis hirtelen lassulást vagy esést érzékel, akkor az előre beállított, vészhelyzeti telefonszámokra üzenetet küld.

A fejlesztők ígérete alapján a kiegészítő 300 órát bír egy töltéssel, ha pedig mégis lemerül, microUSB kábellel egy óra alatt feltölthető. Ha elnyerte a tetszésed a SmartGrip, akkor érdemes mihamarabb előrendelni, hiszen kezdetben 50%-kal olcsóbban, már 79 dollárért (22 ezer forint) hazavihető. Az első példányok jövő tavasszal kerülhetnek a szerencsés vásárlókhoz.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák