Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olvasnál egy jót a tableteden? Ezek a Neked való alkalmazások!

Dotkom

Olvasnál egy jót a tableteden? Ezek a Neked való alkalmazások!

Ugyan manapság kétségtelenül a digitális világban élünk, az olvasás a személyiségünk kialakulásának és folyamatos fejlődésének elengedhetetlen kelléke. Ehhez kapcsolódóan tartják minden évben az Olvasás Világnapját, amely szeptember 8-ára, azaz a mai napra esik. Mostani cikkünkben ezért 5 olyan e-book alkalmazást mutatunk be, amelyekkel szerintük élmény lehet a táblagépünkön/okostelefonunkon való olvasás, legyen szó akár klasszikus folyóiratokról, könyvekről vagy épp izgalmas dokumentumokról!

pocketbookapp

1. PocketBook Reader

A PocketBook Reader számomra egyértelműen a dizájnnal tűnik ki a tömegből. A letisztult, iOS-en és Androidon egyaránt jól mutató kezelőfelület pofonegyszerűen kezelhető, így még azok is jól elboldogulnak vele, akik esetleg idegenkednek az e-könyv világtól. Kiemelném, hogy az iBooks-hoz hasonlóan a PocketBook Reader esetén is animálták a lapozást, így olyan élményünk lehet, mintha egy papírlapon suhintanánk egyet. A PocketBook Reader további előnye, hogy elképesztően sok formátummal megbirkózik, bátran használhatjuk a PDF, ePUB, DjVu, MOBI, PDB, TXT, FB2, FB2.zip, CHM, html(basic), CBZ, CBR és RTF fájlokhoz is. Egyszerűen nagyíthatunk is a szövegbe, hiszen a legtöbb e-könyv olvasótól eltérően a szoftver a két ujjunkat is tudja kezelni, így úgy nézhetünk bele a részletekbe, ahogyan azt egy fotónál tennénk.

Letöltés: iOS, Android

aldikoapp

2. Aldiko

Kényelmesen használható az Aldiko alkalmazása, amely fizetős és ingyenes verzióban is elérhető, nekünk ez utóbbi is tökéletesen megfelelő. Az Apple iBooks applikációjához hasonlóan itt is a könyvespolcra hasonlító dizájn dominál, ezen találhatjuk meg az épp olvasott, vagy olvasni kívánt könyveinket. Az Aldiko rendelkezik saját könyváruházzal is, de itt szinte kizárólag angol nyelvű könyveket találunk, így ezt a legtöbben aligha használják majd. Annál inkább örülhetnek annak, hogy a program az ePUB és PDF formátumok mellett az Adobe DRM-mel titkosított anyagokkal is elbír. Ha már megvan az olvasmány, akkor akár kategórizálhatjuk, sőt címkékkel is elláthatjuk, olvasás közben pedig az éjszakai módnak, az átméretezhető betűméretnek és a keresésnek örülhetünk.

Letöltés: iOS, Android

readingontablet

3. MEK Droid

A Magyar Elektronikus Könyvtár teljes, 13 ezres adatbázisához férhetünk hozzá az alkalmazással, így többek között magyar és idegen nyelvű könyveket, folyóiratokat és más, hasznos dokumentumot olvashatunk el. Az alkalmazás egyszerű, a MEK honlapjához hasonlóan kissé ódivatú is, de ha elfogadjuk, hogy nem a vizualitás, hanem a jó használhatóság volt az alkotók célja, akkor egy jó programot tölthetünk le az androidos mobilunkra. Igen, sajnos csak arra, iOS-en továbbra is csak a netről érhetjük el a MEK-et, igaz, onnan könnyedén beimportálhatjuk az új könyvünket a PocketBook Reader-be vagy épp az Aldiko-ba!

Letöltés: Android

bookrkidsapp

4.  BOOKR Kids

Ha szeretnél mindig egy új és izgalmas mesét olvasni a gyermekednek, akkor a BOOKR Kids a Te alkalmazásod. A magyar fejlesztésű program a klasszikus művektől az Angry Birds-ig számtalan írást tartalmaz. Mindegyikben közös, hogy akár a helyes kiejtés elsajátításában is segíthetik a csemetét, hiszen hangosan is felolvasható az aktuális szöveg, méghozzá olyan magyar hírességek tolmácsolásában, mint Reviczky Gábor vagy Básti Juli. Emellett pedig a látványos illusztrációk sem maradnak el, így a mese biztosan élmény lesz! Talán nem meglepő, hogy a BOOKR Kids nincs ingyen, de egyáltalán nem kerül sokba ahhoz mérten, hogy mennyire sokat nyújt. Most akcióban ugyanis alig 6,99 euróért előfizethetünk fél évre, ezért a pénzért pedig bárhol és bármikor élvezheti a gyerek a jobbnál jobb történeteket.

Letöltés: iOS, Android

booklineapp

5. Bookline Reader

A Bookline Reader nem túlságosan meglepő módon a Bookline könyvkiadóhoz tartozik, azaz a saját áruházán keresztül a bolt e-könyv kínálatához férhetünk hozzá. Épp ebben rejlik a hasznossága, hiszen az elsőőként említett PocketBook Reader-hez képest itt minden magyar, így akár az idősebb generáció tagjai is használhatják a szoftvert. A kínálat igen nagy, így a legújabb bestsellerek mellett a klasszikusok kedvelői is megtalálhatják a számításukat. Az alkalmazás emellett akár a saját, egyéb forrásból beszerzett könyveink tárolására is használható, hiszen jól elboldogul az ePUB formátumú dokumentumokkal. Az olyan dizájncsemegék, mint a könyv hatású lapozás itt is megvannak,  sőt a fejlesztők még szépia üzemmódot is beépítettek, így teljesen retro élményünk lehet. Nagyon tetszett, hogy a vonalkódolvasó segítségével akár a könyvesboltban kinézett könyvet is megvehetjük, elég egy pillanat és máris a mobilunk/táblagépünk kijelzőjén néz vissza ránk az iromány!

Letöltés: iOS, Android



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés