Connect with us

technokrata

Nekimegy az ISIS-nek a Google

hacker4

Dotkom

Nekimegy az ISIS-nek a Google

Elrettentő felvételekkel igyekeznek rávenni a gyanús felhasználókat, hogy ne lépjenek be az Iszlám Államba.

Kifejezetten az Iszlám Államot venné célba a Google, a kaliforniai gyártó célja ugyanis az, hogy minden lehetséges módszerrel eltántorítsa a radikalizálódás előtt álló embereket attól, hogy belépjenek az ISIS-be. Ehhez a saját keresőszolgáltatásukat vennék igénybe, hiszen ez már így is igen pontosan kiismeri a felhasználók szokásait. Így, amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy egy adott felhasználó gyakran keres ISIS-hoz köthető tartalmakra, úgy olyan videókat jelenítene meg a hirdetések helyett, amelyek az Iszlám Állam gaztetteit mutatják be.

google-sign-new-logo

A  Jigsaw részleg „Redirect Method” névre keresztelt programjában 1700 kulcsszót választottak ki, vélhetően ezeknek a gyakori előfordulása indítja el a YouTube-on és az összes, Google hirdetéssel ellátott oldalon az elrettentő felvételeket. Ezek között korábbi kivégzések és olyan filmek szerepelnek, amelyek a csoport kegyetlenségét mutatják be, nemcsak a külső, de a belső személyek szemszögéből is.

hacker4

Azt persze nehéz felmérni, hogy milyen sikert érhet el egy ilyen program, de az eddigi, tesztidőszak alatti számok bíztatóak. Két hónap alatt ugyani több mint 300 ezren nézték meg ezeket a felvételeket, az adatokból pedig az is látszik, hogy tényleg végignézték őket (ez egyáltalán nem általános), hiszen a hatékonyabb videókat átlagosan 8 perc 20 másodpercig követték figyelemmel.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle