Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nők tanulmányait egyengetné az ABB

Dotkom

Nők tanulmányait egyengetné az ABB

Az ABB Kft. idén is meghirdeti egyetemi ösztöndíj- és női mentorprogramját.

A női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvét műszaki területen illetve lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során a vállalat öt női végzős műszaki felsőoktatási hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel konzultáción vesznek részt öt hónapon keresztül havi egy alkalommal. A nyertesek betekintést nyerhetnek a cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, a HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában.

ABB  Mentorprogram

Az ABB ösztöndíjra 2. és 3. éves BSc, illetve 4. vagy 5. éves MSc műszaki felsőoktatási hallgatók pályázhatnak a következő gyakorlati témakörökben: együttműködő robotok felhasználási területei, digitalizálás az energiaellátásban, hisztorikus adatgyűjtő és elemző rendszer kialakítása Decathlon Services platformon, energiaelosztási rendszerek méretezéstől a megvalósulásig a kisfeszültségű területen, valamint megújuló energiák tárolása és összekapcsolása az elektromos közlekedéssel.

Az ösztöndíjat elnyert 2. vagy 3. éves BSc, illetve 4. vagy 5. éves MSc hallgató a hat havi pénzbeli juttatáson felül havonta két alkalommal interaktív konzultációs lehetőséget kap az ABB szakembereivel, valamint hogy egy ABB gyárat meglátogasson külföldön, és diplomamunkáját az ABB-ről írja.

ABBosztondij

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél mindkét programban figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

„Az ABB Kft. célja hagyományt teremteni egyetemi programjaival. Örömmel támogatom a tavaly első ízben kiírt és sikeresen teljesült programjainkat, amelyek lehetőséget adnak magyar műszaki felsőoktatási hallgatók számára, hogy betekintést nyerjenek egy nemzetközi vállalat mindennapi működésébe. Külön kiemelném női mentorprogramunkat, amely a vállalat esélyegyenlőségi törekvéseivel összhangban a női hallgatók számára kívánja vonzóvá tenni a mérnöki pályát” – mondta el Taira Julia Lammi az ABB Kft. szeptember 1-től kinevezett új ügyvezetője.

A pályázati kiírások a következő linken találhatók: http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés