Connect with us

technokrata

Mégsem tűnnek el a roaming díjak

Dotkom

Mégsem tűnnek el a roaming díjak

Jövő nyártól ugyan eltűnik a roaming, de maximum 90 napra.

Úgy tűnik, hogy mégsem mondhatunk búcsút az európai roaming díjaknak, hiszen az Európai Bizottság által közzétett tervezet szerint az EU polgárai mindössze 90 napig mobilozhatnának anélkül, hogy bármiféle extra költséggel terhelnék őket. A helyzetet tovább nehezíti, hogy egyszerre legfeljebb 30 napig lehet “ingyen” beszélgetni, SMS-ezni vagy netezni, a 31. napon már biztosan fizetni kell.

roaming_eu

Ezután már percenként 4 centet (12,4 Ft) kell fizetni egy hívás után, míg az elküldött SMS-ek után 1 centet (3,1 Ft) von le a rendszer. Nem olcsó a mobilnet sem, ha valaki véletlenül a netre merészkedik, annak minden MB után 0,85 centet (2,60 Ft) kell fizetnie. Érdekesség, hogy a külföldön dolgozókat nem terhelné a roaming, aki ugyanis minden nap a két ország között ingázik, annál nem indulna el a 30 napos számláló.

Az biztos, hogy a mostani döntés oka az, hogy így nem tudnak majd az uniós polgárok egy másik ország, lényegesen olcsóbb szolgáltatására szerződni. Ez azért annak fényében nem túl elegáns, hogy az EU sokszor hangoztatta, hogy büszke a belső piacára. Valószínűleg azonban a szolgáltatók meggyőzték a döntéshozókat arról, hogy ez így azért nem annyira jó, ezért végül erre a kompromisszumos döntésre jutottak.

Forrás: 444Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom