Connect with us

technokrata

Ebben az alagútban eláll a lélegzeted!

Dotkom

Ebben az alagútban eláll a lélegzeted!

450 millió ragyogó pixel: a világ legnagyobb OLED alagútja várja a berlini IFA látogatóit az LG standján.

Különleges látványossággal, egy 15 méter hosszú, 5 méter magas és 7,4 méter széles OLED alagúttal várja a közönséget az LG Electronics (LG) a berlini IFA-n. Az egyedi installáció 216 darab, 55 hüvelykes képernyőből áll, melyben 447 897 600, pompás színekben ragyogó pixel demonstrálja az LG OLED technológiának képességeit. Az alagút óriásképernyőjén az izlandi északi fény, a tengeralatti világ és az űr fantasztikus képei kelnek életre.

oled-tunnel_2_29291621592_o 

Az LG „Feketétől feketéig” című vetítése olyan képsorokat vonultat fel, melyeken a színek tökéletes harmóniában és izgalmas dinamikával egyesülnek a mélyfekete tónusokkal. Medúzarajokkal és bálnákkal elevenedik meg az óceán sötét mélye, a fekete világűrben felragyog a Tejút, Izland éjszakai égboltján pedig az északi fény színpompás játéka bontakozik ki előttünk.

Az OLED alagút képernyőin minden jelenet élénk színekben, magával ragadó látvánnyal kel életre. Hogy a film a legtökéletesebb élményt nyújtsa, az Izland fölött ragyogó Aurora Borealist 14 darab 8K felbontású kamerával vették fel, így a különleges égi jelenség minden részlete teljes gazdagságában tárul a néző elé. A képernyőkön a természet képei úgy elevenedek meg, mintha magunk is a csillagok között sétálnánk, vagy együtt úsznánk a medúzák rajával.

oled-tunnel_1_29291621812_o

Az LG installációja 216 darab, 55 hüvelykes, ultravékony OLED képernyőből áll, melyek rugalmasan hajlíthatók, így konvex és konkáv formákat is képesek felvenni, anélkül, hogy bármiféle torzítást érzékelnénk rajtuk. Az OLED panelekben nincs külön háttérvilágítás, a képernyő minden egyes pixele önállóan bocsát ki fényt, így fényerejük egyenként szabályozható vagy akár teljesen ki is kapcsolható. A 15 méter hosszú, rekordméretű alagútban csaknem félmilliárd ilyen pixel egyesül, hogy mélyfekete tónusaival és élénk színeivel elkápráztassa a közönséget. Az LG egy hasonló attrakciójával már a januárban tartott Las Vegas-i CES-en is találkozhattak a látogatók, a cég ezzel el is nyerte a legjobb térinstallációért járó Red Dot Awardot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom