Connect with us

technokrata

Ha kell új kütyü otthonra, ezen az oldalon keresgélj!

upc_internet

Dotkom

Ha kell új kütyü otthonra, ezen az oldalon keresgélj!

Az Extreme Digital fennállásának legnagyobb informatikai projektjét valósította meg a webáruházát kiszolgáló háttérrendszerek teljes megújításával.

www.edigital.hu címen elérhető webáruház  rendszereinek megújításán másfél éven keresztül egy 16 fős csapat dolgozott a Virgo Systemsnél, valamint számos üzemeltetést végző szakember az Extreme Digitalnál. Összesen mintegy 15 évnyi munkaóra van a fejlesztők háta mögött.
„Az Extreme Digital tizenöt éves történetének legnagyobb informatikai átállását hajtotta végre a Virgóval együttműködve: ennek során másfél évtized alatt összegyűlt felhasználói, rendelési adatot, és több százezer termék adatlapját kellett átemelni az új rendszerbe. A fejlesztések célja egy olyan fejlett áruházi rendszer kialakítása volt, amelybe a jövőben könnyen lehet új funkciókat építeni, és hatékonyan lehet skálázni az olyan ideiglenesen megnövekedett terhelésre, amelyek minden évben a Black Friday akciók alatt érik az online áruházat” – nyilatkozta Malindovszky Tamás, az Extreme Digital fejlesztési igazgatója.
79_580x385_store
Másfél évig készültek a zökkenőmentes átállásra
„Leginkább arra vagyunk büszkék, hogy az Extreme Digital eddigi teljes működése során lefejlesztett funkciókat, szolgáltatásokat egy új alkalmazásba gyúrva sikerült leszállítanunk mindössze másfél év alatt, és az átállást zökkenőmentesen, hosszadalmas leállás nélkül sikerült levezényelnünk”-  mondta el Seprenyi Péter, a Virgo e-commerce üzletágának vezetője a projektről.
A régiről az új rendszerre való átállásból az Extreme Digital internetes vásárlói csupán annyit érzékelhettek, hogy egy hétköznap éjjel 3-4 órára leállt az áruház. Másnap reggel a www.edigital.hu már megújult felülettel, de a megszokott tartalommal fogadta a látogatókat. Pedig az átállást megelőző és az azt követő napokban az Extreme Digitalnál és a Virgónál egyaránt hatalmas munka folyt annak érdekében, hogy az átállást semmilyen műszaki probléma ne akadályozhassa meg.
upc_internet
Az új rendszerre történő átállást két teszt előzte meg: az első egy kéthetes zárt béta teszt volt belső tesztelők számára. Ezt egy egy szintén kéthetes publikus béta teszt követte, amelyre már egyes kiválasztott vásárlók is jelentkezhettek, ha felkeresték az Extreme Digital oldalát.
„A megfelelő előkészületeknek köszönhetően az átállást olyan hatékonyan sikerült végrehajtanunk, hogy a keresőkből érkező forgalmunk csupán néhány százalékkal csökkent ideiglenesen, noha egy hasonló mértékű váltás során nem ritka, hogy egy honlap akár az organikus – tehát az internetes keresőkből érkező- forgalmának tizedét is elveszíti” – magyarázta Malindovszky Tamás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp