Connect with us

Törvénnyel tilthatják az autós Pokémonozást

pokemongo3

Dotkom

Törvénnyel tilthatják az autós Pokémonozást

Szigorítanak az USA-ban.

Az idei nyár legnagyobb őrülete kétségtelenül a Pokémon Go-hoz fűződik. A játék akkora sikert ért el, hogy még hazánkban is gyakori jelenséggé váltak az utcán, a mobiljukat nyomkodó, a külvilágot a képernyőn kívül kizáró emberek. Ennél még durvább volt a helyzet az Egyesült Államokban, ahol nemcsak az utcán, de az autóban is a játékkal foglalkoztak. Bizonyítható, hogy  több baleset is történt, kifejezetten a játék miatt.

pokemongo3

Épp ezért jutott el arra a pontra Bill Quirk demokrata képviselő, hogy ideje módosítani az autóban való kézi telefonálást és SMS-ezést tiltó törvényen és a jövőben az appok is rákerüljenek erre a listára. Amennyiben tehát elfogadják az új törvénymódosítást, úgy nemcsak a telefonhívásért, de minden, a kézben tartott mobilt érintő dologért büntethet majd a rendőr.

Persze az autógyártók már régóta szeretnék elérni, hogy kézben tartott készülék helyett kössük rá a telefont a járműre,  ezért az újabb multimédiás rendszerek az autó központi kijelzőjén jelenítik meg a telefonos tartalmakat. Újabban ez a törekvés egyre jobban terjed, már itthon is több tucat olyan autót vásárolhatunk, ami az Apple CarPlay-jel vagy az Android Auto-val kompatibilis.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom