Connect with us

Bosszút áll a zenészeken a Spotify?

applemusicspotify

Dotkom

Bosszút áll a zenészeken a Spotify?

Jaj annak, aki szerződést köt az Apple-lel.

Az biztos, hogy a Spotify nincs könnyű helyzetben, hiszen az elmúlt években alaposan megszaporodtak a konkurensek, elég csak a Tidalra vagy az Apple Music-ra gondolni. Most épp a ez utóbbi vállalat miatt főhet a fejük. Nem elég, hogy az Apple magasabb jutalékot fizet a zenekiadóknak, de még a zenészekkel is jobb szerződéseket kötnek, azaz egyre több exkluzív tartalom érhető el kizárólag az Apple platformjára.

applemusicspotify

A legújabb információk alapján ezért több ilyen zenészt is úgy büntet a Spotify, hogy hátrébb sorolják őket a rangsorban, azaz a zeneszámuk később jelenik meg. Sőt, olyan is előfordult, hogy egy konkrét muzsikát ki sem dobott a rendszer, bárhogyan is kerestek rá. Mindez röviddel azután történt, hogy az előadó az Apple Music-on új tartalommal jelentkezett, azaz sokan valószínűsítik, hogy így álltak bosszút a Spotify-nál.

Persze a szolgáltatás már ki is adott egy közleményt, amelyben tagadják, hogy bármi ilyesmit tettek volna. Persze az is igaz, hogy egy ilyen cselekedetet aligha ismernének el hivatalosan, azaz továbbra is csak sejthetjük, hogy mik történnek a háttérben. Az biztos, hogy a felhasználók akkor járnának a legjobban, ha exkluzív szerződések helyett az új dalokat minden csatornán azonnal elérhetnék.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom