Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiányzik valami otthonról? Most egyszerűen megveheted!

Dotkom

Hiányzik valami otthonról? Most egyszerűen megveheted!

Teljesen új webshoppal állt elő a Parktiker.

A magyarországi barkácsáruházláncban gyors és ingyenes internetelérés kiépítése lesz a következő lépés, amihez egy termékinformációs, tájékozódást és üzleten belüli navigációt segítő alkalmazásrendszer fog társulni.

A Praktiker webshopos forgalma folyamatos növekedést mutat 2015-hez képest, megduplázva az előző évi adatokat. Éves szinten a Praktiker e-kereskedelemből származó bevétele már egy önálló kisebb alapterületű áruház forgalmának felel meg. Az országos adatok szerint az e-kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes kiskereskedelem 4,1%-a – a magyar barkácslánc e-szegmense az országos átlagnál is dinamikusabb növekedést produkált. Az online vásárlások kosárértéke 2,5-3 szorosa az offline-nak. A Praktiker a hazánkban működő barkácsáruházak közül elsőként nyitott olyan internetes áruházat még 2009-ben, ahol nemcsak az akciós prospektus volt elérhető, hanem a teljes áruválaszték, és akár házhoz is szállították a kiválasztott termékeket. A webshop tervezését és programozását kizárólag magyar informatikai szakemberek végezték a Praktiker számára. 

shopping online

„A webáruház újjáépítését, újragondolását a vásárlók magasabb szintű kiszolgálásának, illetve a modern e-kereskedelmi és online marketing eszközök beépítésének igénye generálta. Webshopunk nem a régi oldal egy megújult változata, teljes mértékben az alapoktól építkezve alakítottuk ki az e-kereskedelmi csatornánkat” – mondta Hallgat László a Praktiker Kft. webshop vezetője. Az új portál mobilra is optimalizált, s intelligens, a vásárlók szokásaihoz igazodó keresőt kapott. Emellett a termékekről több képi, videó és szöveges információt érhetnek el használói. Ezzel párhuzamosan a logisztikai rendszer és a kiszolgáló háttér is teljes átalakításon ment keresztül. A megszokott házhoz szállítási módokon felül egyre több fix pontos átvételi módot is kínál a Praktiker országszerte.

Az e-kereskedelmi szolgáltatások, de a hagyományos áruházi értékesítés során is stratégiai szinten tervez a Praktiker az új online eszközrendszerrel. A rövidtávú terveik között további kiemelt fejlesztések is várhatók: a jövőben ingyenes wifi lesz elérhető a hazai üzletekben, hogy ennek segítségével megvalósuljon a webshop és az offline tér összeköttetése. Egy termékinformációs, tájékozódást és üzleten belüli navigációt segítő, valamint a törzsvásárlói rendszert is kezelő mobil alkalmazásrendszert is terveznek fejleszteni a jövőben, hogy még több élményt adjon a vásárlás, s egyszerűsödjenek a folyamatok.

„A Praktiker célja, hogy folyamatosan növelje e-kereskedelmi részarányát a vállalati árbevételében. Online vásárlóink zöme a fiatalok, valamint a „csináld magad” szellemében felújítók közül kerül ki. Az online technológiák alkalmazása nélkül ezeket a célcsoportokat nem érnénk el hatékonyan, pedig 2014-ről 2015-re mintegy 15%-kal költöttek többet egy-egy vásárlás alkalmával a webshopban vásárlók, míg ez a szám erre az évre 30%-ra emelkedett” – tette hozzá Hallgat László.

Jelenleg a közel 40 ezer terméket kínáló Praktiker webshopban a húzó termékkörök a bútorok, a fürdőszobabútorok, a fürdőszoba berendezések, a zuhanykabinok, a csempék, az ajtók, ablakok, a medencék és a kandallók. A termékkínálattal kapcsolatosan több újítás történik hamarosan: az egyik a II. osztályú vagy kiárusítás alatt lévő termékek megjelenítése „outlet” jelleggel. Ez néhány héten belül elérhető lesz a felületen. Ezen túl nagy reményt fűz a Praktiker a beszállítók teljes katalógusainak feltöltéséhez is, azaz lényegében a webshopon szereplő kínálat jóval szélesebb lesz, mint az áruházban elérhető. A tervek szerint rövidtávon 5 ezer cikkelemmel bővülhet az online kínálat a lakberendezés, az otthonszépítés, a felújítás, a kertészet és a hobbi kategóriában.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés