Connect with us

Újabban nem működik webkamerád? Ez az oka!

webkamera

Dotkom

Újabban nem működik webkamerád? Ez az oka!

Hiba csúszott a Windows 10 frissítésébe, de már dolgoznak a probléma megoldásán.

A Microsoft a közelmúltban tette elérhetővé a Windows 10 megjelenésének egyéves évfordulójára kiadott Anniversary Update-et. Bár a frissítés sok hasznos funkciót is hozott, azért nem lett minden tökéletes. Amellett, hogy többen véletlenszerű lefagyásokról és instabilitási problémákról számoltak be, most a webkamerák mondták be az unalmast.

Több ezer felhasználó is jelezte, hogy amióta telepítette a frisítést, nem működik megfelelően a webkamera,   így többek között nem lehet online streamelni vagy telefonálni sem. Mindennek az az oka, hogy a Microsoft változtatott a rendszer kamerakezelésén. Eddig ugyanis egyszerre akár több program is különféle minőségben érhette el a kamera képét, ez pedig felesleges számítási feladatokat adott a számítógépnek.

webkamera

Mostantól viszont egy egységes jellel dolgoznak majd az alkalmazások. A bökkenő ott van, hogy az új frissítés óta a Windows nem támogatja a két ismert videótömörítési technológiát, azaz az  MJPEG és H.264 kódolás sem működik.

Márpedig rengeteg kamera csak ezeket ismeri, így hiába működik jól az egység, a rendszer nem tud mit kezdeni az általa küldött jellel.  Jó hír, hogy a Microsoft tud a problémáról és ígéretük alapján szeptemberben meg is érkezik ennek javítása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom