Connect with us

Nézz körbe: sokkal jobb lett a Street View

street-view-iphone-map1

Dotkom

Nézz körbe: sokkal jobb lett a Street View

Sokat javított a szolgáltatás képminőségén a Google.

Komoly ráncfelvarrást végzett a Street View szolgáltatásán a Google. A kaliforniai gyártó ugyanis a böngészés élményének javításához új JavaScript API-t készített, amelynek köszönhetően mostantól simábban lépkedhetünk a térképen.streetview2

Eddig ugyanis gyakorlatilag egyik fotóról a másikra ugráltunk, ezután viszont a köztes részeket is megjeleníti majd a rendszer. A trükk abban rejlik, hogy egyik nagyfelbontású képről a másikra való váltás között a Street View megjelenít egy gyengébb minőségű képet, kitöltve ezzel a teret. Emellett olvashatóbbá válnak az utcanevek, illetve azt is tudhatjuk majd, hogy az adott képet a Google kamerája, vagy egy harmadik fél készítette-e el, hiszen előbbi esetén egy X is megjelenik a térképen.

streetview3

További újdonság, hogy a Google fejlesztői egy új, 360 fokos algoritmust is készítettek, így innentől kezdve már a domboldalakon lévő épületek is valós képüket mutatják majd, nem torzítja el a vonalaikat a rendszer. Sőt, a távolabbi, magas házak éleiről is eltűnik a hullám, így már ezeket is valósághűen mutatja meg nekünk a Google.

streetview1

A mobilos felhasználóknak is lesz okuk az örömre, hiszen nemcsak a számítógép, de az okostelefon képernyőjén is javul a Street View térképek minősége, azaz élesebben böngészhetünk az utcákon. Emellett az irányításon is csiszoltak, így a kétujjas nagyítás és a dupla érintéses mozgás is elérhetővé vált. A legjobb pedig, hogy ezért még csak fizetni kell, a Street View továbbra is ingyenesen érhető el.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom