Connect with us

technokrata

Kétszer tovább bírhatja a jövő mobilja?

apple-battery

Dotkom

Kétszer tovább bírhatja a jövő mobilja?

Egy új megoldással kétszer annyi ideig bírhatják a készülékek.

Bár kétségtelen tény, hogy javában zajlanak a különböző, az akkumulátorokat érintő fejlesztések, mindeddig nem mutattak be egyetlen, olyan átütő megoldást sem, amely végül piacra is került. Ettől függetlenül azért történnek fejlesztések a háttérben, a kutatók ugyanis más-más úton próbálnak meg eljutni a végső célig, azaz, hogy a jövőbeni készülékeink egy töltéssel jelentősen tovább bírják mint a mostaniak.

akkumulator

Ezúttal a Massachusettsi Műszaki Egyetem (Massachusetts Institute of Technology, azaz MIT) kutatói dolgoztak ki egy olyan technológiát, amivel kétszer tovább bírhatják a készülékek. Az egyetem által létrehozott SolidEnergy Systems-nél ugyanis elkészítettek egy anódmentes litiumos akkumulátort, amelyből hiányzik a gratifból készült anód. Helyette egy vékony, lítium fémfólia található az akkumulátor belsejében, ezek kétszer annyi iont tárolnak, mint a hagyományos társaik.

A SolidEnergy Systems szerint az okostelefonokba építhető akkumulátor már jövőre megjelenhet, 2018-ban pedig már az elektromos autókba szánt variáns érkezésére is számítani lehet. Az biztos, hogy a befektetők bíznak a termékben, a tavaly októberi, befektetőknek szánt bemutató után ugyanis 12 millió dollárt gyűjtöttek össze a fejlesztők.

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle