Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiderült, hogy nálunk az egyik legjobb a mobilnet!

Dotkom

Kiderült, hogy nálunk az egyik legjobb a mobilnet!

Egy kutatás rávilágított, hogy mobilinternetben jól állunk.

Ugyan sokszor, sok mindenért lehet itthon panaszkodni, de egy mostani kutatás alapján a mobilnet egyáltalán nem tartozik ezek közé. Az OpenSignal ugyanis megvizsgálta, hogy a világ országaiban milyen az elérhető mobilinternet állapota, hazánk pedig igen jól szerepelt. A kutatók 822556 felhasználó adatait dolgozták fel, ennyien telepítették ugyanis az OpenSignal alkalmazását.

ltesebessge2

A megszerzett információkból kiderült, hogy a legjobban a dél-koreai mobiltulajdonosok jártak, itt ugyanis átlagosan 41 Mbps-os sebességgel süvít az internet. Ezt követi Szingapúr a maga 31 Mbps-os adatával, a dobogó harmadik helyére pedig nagy meglepetésre hazánk állhat fel, hiszen a magyar felhasználók átlagosan 26 Mbps-os sebességű LTE hálózatot élvezhetnek. Összehasonlításképp az Egyesült Államokban ugyanez az érték 12,3 Mbps, míg az angolok 13,7 Mbps-os internettel kell, hogy beérjék.

Man using cell phone

 

Fontos tudni, hogy ez az átlagos érték, azaz biztosan van olyan szolgáltató vagy térség, ahol jobbak ezek az értékek, de országokra vetítve ezek az adatok jönnek ki. A magyar értékeket még vonzóbbá teszi, hogy mindeközben például Indiában csak 5,3 Mbps az átlagos hálózati sebesség, azaz egy honlap betöltése is jóval hosszabb idő.

ltesebesseg1

 

Azt fontos tudni, hogy az értéket az is befolyásolja, hogy az ország területén inkább a 3G vagy 4G hálózat dominál-e, hiszen hiába biztosítják a stabil lefedettséget, előbbi kapcsolat rendkívül le tudja húzni az átlagos letöltési sebességet. Emellett azt is ki kell emelni, hogy a gyors letöltési sebesség egyáltalán nem garantálja, hogy a felhasználók sokat is szörfölnek a világhálón, hiszen például Hollandiában vagy épp Kínában a felhasználók 60%-a leginkább a WiFi hálózatokat veszi igénybe.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés