Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre olcsóbb lehet itthon az internet?

Dotkom

Jövőre olcsóbb lehet itthon az internet?

Áfacsökkentést tervez a kormány.

A Világgazdaság információi szerint a kormány hamarosan csökkentheti az internet-szolgáltatások áfáját. Bár az Európai Bizottság hivatalosan nem támogatja az ilyesfajta lépéseket, a kormány Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosának kijelentésére alapozza a lépését, mivel a szakember szerint egy ilyen döntés nagy lökést adhat a digitalizációnak.

fast-internet_1024

Moscovici Varga Mihálynak címzett levelében többek között kitért arra is, hogy bár a jelenleg hatályos uniós áfairányelv nem biztosít lehetőséget az ilyen lépésre, ő mindenképpen egy rugalmasabb szabályozás kialakítását szeretné elérni. A kérdés csak az, hogy ezt sikerül-e januárig véghezvinni, mivel a kormány ekkor csökkenté le a jelenlegi 27-ről 18%-ra az internetszolgáltatáshoz kapcsolódó áfát, amely 8-10%-os árcsökkenést hozhat a fogyasztók számára.

upc_internet

Amennyiben nem, úgy nehezen elképzelhető, hogy a kormány sikerrel jár, így valószínűleg csak később vihetik lejebb az áfa mértékét. Az azonban biztos, hogy csökkenteni akarnak az eddigin, hiszen a kormányzat már több alkalommal is jelezte, hogy nem hátrálnak meg és mindenképpen megfizethetőbbé teszik ezt a rendkívül fontos szolgáltatást. Nem járnának jól viszont a külföldi vállalatok, a kormány tervei között szerepel ugyanis, hogy a Google-höz és Facebookhoz hasonló cégeket végre rábírják arra, hogy itthon is fizessenek adót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés