Connect with us

A tetoválásunkkal irányíthatjuk a kütyüinket?

duoskin microsoft

Dotkom

A tetoválásunkkal irányíthatjuk a kütyüinket?

Nem mindennapi készüléket dolgoztak ki az MIT és a Microsoft Research kutatói.

Jelenleg viszonylag egyszerűen, egy érintőképernyő vagy egy nyomógomb segítségével irányíthatjuk az eszközeinket. Hamarosan ez drámaian megváltozhat, hiszen a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói a Microsoft speciális eszközöket fejlesztő Research részlegével közösen kifejlesztettek egy olyan tetoválást, amely képes a kütyüjeink irányítására.

Az átmeneti tetoválás a DuoSkin nevet kapta és gyakorlatilag egy érintőfelületként működik, így körülbelül úgy használható, mint egy laptop touchpad-je, de, akár egyetlen gombként és csúszkaként is működtethető, attól függően, hogy nekünk mire van szükségünk.

Sőt, itt még nem ért véget a tudomány, hiszen a DuoSkin színek megjelenítésére is alkalmas, azaz segítségével az is megoldható, hogy egy e-mail vagy SMS érkezésekor a tetoválás színt váltson, így jelezve a tulajdonosának a beérkező üzenetet.

Bár a spéci tetoválás megjelenésére még azért várni kell, már most bíztató, hogy ez a korai prototípus sem tűnik használhatatlannak, ellentétben sok, ígéretes ám még kezdetleges fejlesztéssel.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom