Connect with us

Elképesztő pénzeket termel a Pokémon Go

pokemongo3

Dotkom

Elképesztő pénzeket termel a Pokémon Go

Határozottan megérte kifejleszteni a játékot.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Pokémon Go jó üzlet, hiszen a játékkal szerte a világban milliók játszanak, ez pedig nyilvánvalóan komoly összegeket jelent a fejlesztőknek. Nos, tényleg óriási összegről van szó, a Pokémon Go ugyanis a megjelenése óta már 160 millió dollárt termelt, és ez a szám naponta 10 millióval növekszik!

pokemongo5

Mindez az alkalmazáson belüli vásárlásoknak köszönhető, sokan ugyanis ilyesformán próbálnak meg előnyhöz jutni. Persze ne gondoljuk, hogy minden pénz a Nintendóé, a japán gyártó ugyanis csak 30%-os részesedéssel bír a Pokémon Company-ban. A befolyó pénzből jut még a Nantic-nek, az Apple-nek és a Google-nek is, azaz több vállalatnál is nagy mosollyal tekintenek a legújabb pénzfejőre.

Azért van egy pont, amiben a Nintendo mégis előrébb jár a többieknél, ez pedig a különböző konzolos játékok területe. A japán gyártó játékaira ugyanis az elemzések alapján rendkívüli mértékben megnőtt a kereslet, így 3DS-re és Wii U-ra is többen vásárolnak Pokémon-hoz köthető címeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom