Connect with us

technokrata

Belenyúlhatunk majd a jövő videójába?

mitvideo

Dotkom

Belenyúlhatunk majd a jövő videójába?

Nem akármilyen technológián dolgoznak az MIT szakemberei.

Igazán izgalmasak lehetnek a jövő videói, legalábbis ha sikerül a gyakorlatba is átültetni a Massachusetsi Műszaki Egyetem (MIT) új technológiáját. Az egyetem kutatói ugyanis egy olyan megoldást dolgoztak ki, amellyel utólag manipulálhatóvá válnának a videókban szereplő tárgyak, így a felhasználó kedve szerint pengethetné a gitárhúrt vagy fordíthatná el a képen lévő monitor kijelzőjét.

mitvideo

Mindezt úgy érnék el, hogy előzetesen az adott tárgyról rövid, 5 másodperces videókat készítenének, amelyeket aztán “megmutatnak” az MIT szoftverének, amely az algoritmusával elemzi, hogy a tárgy hogyan reagálhat egyes mozgásokra. Az elemzés után a szoftver elkészíti a tárgy minden irányba mozgatható verzióját, amely aztán bekerülhet a mozgóképbe.

A kutatók a mostanság oly népszerű Pokémon Go-ra is hoztak egy példát, szerintük elképesztően látványos lenne, ha a bokor mögül előugró Bulbasaur képes lenne a növények mozgatására. Persze erre még várni kell, a technológia leghamarabb 2-3 éven belül jelenhet meg.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák