Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem meglepő: az EU-ban nálunk az egyik legdrágább a mobilnet!

Dotkom

Nem meglepő: az EU-ban nálunk az egyik legdrágább a mobilnet!

Az OECD kutatása alapján igen drága itthon a mobilinternet.

Az OECD megvizsgálta, hogy mi a helyzet a mobilinternettel a világ egyes országaiban. A kutatásuk célja az volt, hogy információt kapjanak arról, hogy 35 eurónak megfelelő összegért (ez körülbelül 10900 forint) mekkora mobilinternetet adnak a szolgáltatók az egyes csomagokhoz.

Nos, míg ennyi pénzért Finnországban 50 GB jár, Észtországban 40 GB, míg hazánkban csak 2 GB-nyival gazdálkodhatnak a felhasználók. Amennyiben pedig bővíteni szeretnénk, úgy 1500 forintért 500 MB-ot kaphatunk, ami igencsak drága. Persze fontos kiemelni, hogy ezek az OECD vizsgálata által meghatározott átlagárak, azaz egyes csomagok ennél lényegesen olcsóbbak (vagy épp drágábbak) is lehetnek.

oecdkutatas

Érdekesség, hogy a németek nem rajonganak a mobilinternetért, a WiFi hálózatokkal alaposan ellátott országban ugyanis egy átlagfelhasználó csak havi 410 MB adatforgalmat használ el, szemben a finnek 5,1 GB-jával.

Persze az igaz, hogy a saját szolgáltatásaikhoz kapcsolódó adatforgalmat gyakran nem számolják, így vannak olyan szolgáltatók, ahol ez egyáltalán nem kerül bele a listákba, így pontos információkat nem tudott meg az OECD. Talán ennek, a netsemlegességgel ellentétes gyakorlatnak is köszönhető is köszönhető, hogy Angela Merkel hazájában 35 euróért mindössze 1 GB-nyi adat jár.

Forrás: 444



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés