Connect with us

technokrata

Nem meglepő: az EU-ban nálunk az egyik legdrágább a mobilnet!

usingphone

Dotkom

Nem meglepő: az EU-ban nálunk az egyik legdrágább a mobilnet!

Az OECD kutatása alapján igen drága itthon a mobilinternet.

Az OECD megvizsgálta, hogy mi a helyzet a mobilinternettel a világ egyes országaiban. A kutatásuk célja az volt, hogy információt kapjanak arról, hogy 35 eurónak megfelelő összegért (ez körülbelül 10900 forint) mekkora mobilinternetet adnak a szolgáltatók az egyes csomagokhoz.

Nos, míg ennyi pénzért Finnországban 50 GB jár, Észtországban 40 GB, míg hazánkban csak 2 GB-nyival gazdálkodhatnak a felhasználók. Amennyiben pedig bővíteni szeretnénk, úgy 1500 forintért 500 MB-ot kaphatunk, ami igencsak drága. Persze fontos kiemelni, hogy ezek az OECD vizsgálata által meghatározott átlagárak, azaz egyes csomagok ennél lényegesen olcsóbbak (vagy épp drágábbak) is lehetnek.

oecdkutatas

Érdekesség, hogy a németek nem rajonganak a mobilinternetért, a WiFi hálózatokkal alaposan ellátott országban ugyanis egy átlagfelhasználó csak havi 410 MB adatforgalmat használ el, szemben a finnek 5,1 GB-jával.

Persze az igaz, hogy a saját szolgáltatásaikhoz kapcsolódó adatforgalmat gyakran nem számolják, így vannak olyan szolgáltatók, ahol ez egyáltalán nem kerül bele a listákba, így pontos információkat nem tudott meg az OECD. Talán ennek, a netsemlegességgel ellentétes gyakorlatnak is köszönhető is köszönhető, hogy Angela Merkel hazájában 35 euróért mindössze 1 GB-nyi adat jár.

Forrás: 444Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák