Connect with us

Újabb betörés: A Pokémon Go-sok sem úszták meg!

hackerillusz

Dotkom

Újabb betörés: A Pokémon Go-sok sem úszták meg!

Porul járt a Niantic Lab vezetője, feltörték a fiókját!

Lassan már nem telik el úgy hét, hogy ne törnék fel valamilyen cégvezetőnek a Twitter, LinkedIn vagy épp Pinterest fiókját. Bár a személyek különbözőek, az esetek mögött szinte mindig az OurMine csapat áll. A hackerek szerencsére nem kárt okozni akarnak, hanem az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a megfelelő biztonsági beállítások használatára.

hankeourmine

Így történhetett, hogy most a Pokémon Go fejlesztőjének, a Niantic Labs-nak a vezetője járt pórul, John Hanke ugyanis egyik reggel furcsa üzenetekkel találkozhatott a Twitter fiókján. Az OurMine szerint nem volt nehéz dolguk, egyszerűen a Brute Force módszerrel (azaz amikor a lehető legtöbb kombinációt próbálják végig) jutottak be.

Sőt, sikerült Hanke Facebook fiókját is feltörni ám mivel azt alig használja, ezért nem piszkálták a hackerek, csak a Twitterre írtak ki néhány üzenetet. Azóta természetesen már helyreállították a fiókot, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy Hanke megtanulta a leckét és a jövőben biztonságosabb megoldást is alkalmaz majd!Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom