Connect with us

Ellophatóak a mobilunkkal küldött üzenetek?

Man using cell phone

Dotkom

Ellophatóak a mobilunkkal küldött üzenetek?

Egy hacker súlyos problémát talált a WhatsApp-ban és az iMessage-ben is.

Az Edward Snowden által okozott NSA-botrány elképesztő mértékben hívta fel a figyelmet az információbiztonságra. Ennek fényében nem meglepő, hogy az elmúlt években a vállalatok (legalábbis a nyilvános kommunikációjukkal mindenképp) igyekeztek minden erejükkel bebizonyítani, hogy az ő szolgáltatásuk megbízható és a felhasználó biztonságban tudhatja az adatait.

Unrecognizable man holding cell phone in hand while standing in subway

Így van ezzel a Facebook és az Apple is, ám most egy biztonsági szakember mindkét vállalat szolgáltatásában egy bosszantó problémát fedezett fel. A problémát az okozza, hogy sem a WhatsApp, sem az iMessage nem törli fizikailag a telefon memóriájából az üzeneteket, még akkor sem, ha kifejezetten ezt az opciót választja ki a felhasználó. Ehelyett csak felszabadítja az adott területet, amely addig “szabad préda” míg a készülék nem helyez el oda valami mást.

Jonathan Zdziarski szerint mindez csak azért probléma, mert amennyiben valaki ellopja a mobilunkat, úgy  lehetősége van a benne lévő, már törölt beszélgetések elolvasására. Ez persze nem általános, így nem beszélhetünk súlyos sérülékenységről, de Zdziarski szerint ettől függetlenül nem árt az óvatosság. A szakember azt javasolja, hogy a biztonság kedvéért használjunk erős jelszót és az sem árt, ha néha újratelepítjük az alkalmazásokat, hogy azok biztosan letöröljék az általuk használt adatokat.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom