Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új gazdára talált az ismert böngésző

Dotkom

Új gazdára talált az ismert böngésző

Elkelt az Opera.

Ha nem is ment könnyen, de végre új gazdára talált az Opera. Először ugyanis februárban jelentették be, hogy a norvég vállalatot felvásárolja egy kínai cégóriás, ám a tárgyalások később félresiklottak, ezért sokáig úgy tűnt, hogy az ügyletből nem lesz semmi. Az 1,2 milliárd dolláros felvásárlási ár fényében nem lepődtünk meg, hogy nem ment minden zökkenőmentesen, hiszen ez az összeg jelentősen meghaladta a cég értékét.

opera

 

Nos, valószínűleg tényleg a felvásárlási ár volt a gond, hiszen most sikerült megegyeznie az Opera Software-nek és az üzletet elindító kínai konzorciumnak, hogy az eredeti összeg feléért, 600 millió dollárért gazdát cserél az Opera böngésző, illetve néhány más, a norvég vállalat által fejlesztett szoftver is.

Az Opera Software azonban nem szűnik meg, a jövőben 560 alkalmazott dolgozik majd a vállalkozásnál, az ő dolguk lesz többek között az Opera TV fejlesztése is. Egyelőre nem tudni, hogy mihez kezdenek a kínaiak az Operával, de valószínűleg hosszútávon komoly változásokra számíthatunk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés