Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az emberek biztonságát is veszélyezteti a Pokemon Go

Dotkom

Az emberek biztonságát is veszélyezteti a Pokemon Go

Rengetegen rákaptak a játékra, ennek pedig a bűnözők is nagyon örülnek!

Július 6-án jelent meg Androidra és iOS-re a Nintendo új játéka, a Pokemon Go. A program kiterjesztett valóságban működik, azaz a kamera képén jelennek meg a különböző szörnyecskék. Ezek a város bármely pontján megtalálhatóak, a cél az, hogy a felhasználó elinduljon és a környéket járva megtalálja és be is gyűjtse azokat.

pokemongo

Az újdonság egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban és Ausztráliában érhető el, ennek ellenére már most világsiker, hiszen rengeteg európai és ázsiai rajongó is megpróbál hozzájutni a címhez. Androidon ez igen egyszerű, elég csak letölteni az internetről a szükséges telepítőt, iOS-en viszont az áruház régiójának megváltoztatására és ehhez kapcsolódón egy új fiók létrehozására van szükség.

Ez azonban aligha tántorítja el az érdeklődőket, hiszen már most óriási népszerűségnek örvend a játék, olyannyira, hogy az Egyesült Államokban 48 órával a megjelenése után már az összes androidos mobil 5,6 százalékán fent volt a program, ami több, mint ahányon a Tinder megtalálható. Sőt, a Play Áruház letöltési listájában a Facebookkal és a Snapchat-tel versenyzik a Niantic Labs által fejlesztett játék.

pokoemongorablas

Van azonban egy igen nagy hátránya a Pokemon Go-nak, ugyanis bűnözők rákaptak a magányos gyűjtögetőkre. A trükk annyi, hogy kifigyelik, hogy ki és hol keresgél éppen a mobilját nyomkodva (ami nem nehéz, hiszen mostanság elárasztották az utcákat az ilyen rajongók) és ha valaki elhagyatott helyen jár, ahhoz odamennek és kirabolják. Az USÁ-ban már el is kaptak egy csapatot, akik kifejezetten így kerestek maguknak egy kis plusz bevételt. A hatóság ezért azt javasolja, hogy semmi esetre se tűnjünk el a világ elől a játék hevében, inkább válasszunk biztonságos, könnyen ellenőrizhető útvonalakat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés