Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a programmal bringázáskor sem tévedsz el

Dotkom

Ezzel a programmal bringázáskor sem tévedsz el

Új, hiánypótló szolgáltatás a térképem.hu-n, megjelent kerékpáros útvonaltervező.

Bár az autós útvonaltervezésben számos előrelépés történt az elmúlt években, a kerékpárosok eddig csak néhány – kihívásokkal küzdő – megoldásból választhattak. A térképem.hu új szolgáltatásának az a célja, hogy ezekre a kihívásokra megoldást adjon. Ezért lett az adatbázis alapja az OpenStreetMap úthálózati, mely részletesen tartalmazza a hazai bicikliutakat és azok főbb jellemzőit, és amelyeket a közösség folyamatosan frissít.

Az utak vizuális megjelenítésekor különböző színnel jelölték az úttípusokat (pl. bicikliút, buszsáv, bringával járható közút).  A rendszer tvonaltervezésnél figyelembe veszi az egyes utak jellemzőit, és ezek alapján, egyedülálló módon, akár 3 féle útvonalat tud ajánlani; könnyű, közepes és nehezebb fokozatokat megkülönböztetve.

bicycles

Könnyebbnek minősítik a kerékpárutakat nagyobb arányban tartalmazó útvonalakat, nehezítésként értékeli, ha a bringásnak az autós forgalomban is haladnia kell. A kalkulációba beleszámítják az útvonalon található szintkülönbségeket is, amit grafikusan is megjelenítenek. Az ajánlott útvonalon vizuálisan is megjelenik, hogy mely szakasz milyen jellemzőkkel bír.

A térképen POI-ként megjeleníthetők a hazai telepített kerékpártárolók és a MOL Bubi gyűjtőállomásai is. Sőt, a megtervezett útvonal akár meg is osztható másokkal, vagy weboldalba ágyazható, illetve felvihető egy saját térképrétegre is. Ideális például kerékpáros rendezvények útvonalának megjelenítéséhez. A szerkesztés egyszerű és gyors, bárki által elsajátítható.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés