Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb adatlopás: most egy randioldal az áldozat

Dotkom

Újabb adatlopás: most egy randioldal az áldozat

127 millió felhasználó adatát szerezték meg.

Újabb hét, újabb adatlopási botrány. Ezúttal a világ legnagyobb társkeresője, a Badoo esett áldozatul a hackereknek, legalábbis ezt állítja a Motherboard. Bár egyelőre nem garantálható, hogy az ellopott adatbázis valódi, több szakértő szerint is hiteles adatokról van szó. Ez egyben azt jelenti, hogy 112 millió Badoo felhasználó felhasználóneve, titkosított jelszava és más személyes adatai is hozzáférhetőek a sötét weben.

A nyomok egyelőre arra utalnak, hogy az adatbázis 2013 júniusából származik, de valamiért csak most tették közzé. Eddig nem tudni, hogy tömegesen fejtették-e volna vissza a jelszavakat, de valószínűleg a felhasználók egy részénél ilyesmire nem is lesz szükség.

badoo

Az elemzések szerint ugyanis a most megszerzett jelszavakból 50 ezer egyszerűen annyi volt, hogy “badoo”, így nem nehéz végiggondolni, hogy túlsúlyban lehetnek a hasonlóan egyszerű betű és számpárosok.

A Motherboard már egy hete megszerezte az adabázist, ők 100 fiókot vizsgáltak meg. Ebből 54 ma is élő, 23 viszont olyan, amelyet a regisztráció után senki sem használt. Érdekesség, hogy egyelőre még nem erősítette meg a Badoo a betörést, valószínűleg most azt vizsgálják, hogy egyáltalán milyen sérülékenységen keresztül juthatott ki a rendszerükből az adatbázis.

Forrás: Index

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés