Connect with us

technokrata

Itt az eszköz, amivel biztosan nem veszik el a gyerek!

snowfox1

Dotkom

Itt az eszköz, amivel biztosan nem veszik el a gyerek!

Igen apró, mégis folyamatosan figyelemmel kísérhető, hogy hol jár a csemeténk.

Szinte nincs olyan, már iskolába induló kisgyermekes szülő, akiben ne merült volna fel egy mobiltelefon ötlete. Ez azonban egy bizonyos kor alatt inkább hátrány, mint előny, hiszen a csemete valószínűleg játékokkal és más, időrabló szórakozással köti majd le magát a telefonjának köszönhetően.

snowfox1

Ettől eltekintve viszont jó lenne valami, amivel mégis elérhetjük a gyermekünket. Nos, épp erre a problémára nyújt megoldást az egyelőre indiegogo-s projektként létező Snowfox. A volt nokiás alkalmazottak által kifejlesztett apróság nem más, mint egy GPS és egy mobiltelefon különös kombinációja.

A lényege abban áll, hogy az eszköz folyamatosan figyeli a tulajdonosa tartózkodási helyét, így képes jelezni a szülőknek, ha a gyermek eltávolodott a megszokott útvonalától. A fejlesztők ugyanis lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szülők felprogramozzák a Snowfoxot, hogy az tudja, hogy hol van az iskola és más, a gyermek életében fontos úticél. Így ameddig azok között közlekedik, nem küld jelzést, ellenkező esetben viszont igen, ekkor pedig egy gombnyomással felhívható a csemete, hogy mégis miért vándorolt el.

Természetesen arra is van mód, hogy a gyermek hívja fel a szüleit, ilyenkor az előre programozható gomb megnyomása után értesíti az eszköz az anyukát vagy az apukát. A projekt csak néhány napja kezdett az Indiegogo felületén, de egyelőre még messze járnak a kitűzött, 50 ezer dolláros céltól. Fontos azonban tudni, hogy a fejlesztők a 99 dolláros áron érkező Snowfox esetén olyan kampányt indítottak, amelyből akkor is megérkezik a bevétel, ha mégsem sikerül elérni a kitűzött célt. Ez azért fontos, mert valószínűleg már így is rendelkeznek kezdőtőkével, csak annak az összegét próbálják ilyesfajta módon megnövelni, azaz valószínűleg hallunk még az újdonságról.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle