Connect with us

technokrata

Különös módszerrel tanítja a programozást a Google

projectbloks

Dotkom

Különös módszerrel tanítja a programozást a Google

Számítógép helyett valódi kockákkal tanítanák a gyerekeket a programozásra.

Az egyre inkább előtérbe kerülő robotikát és a mindent behálózó okoseszközöket figyelembe véve nem meglepő, hogy kulcsfontosságú a nagy cégeknek, hogy a jövő generációjában tehert hódítson az informatika és minden korábbinál több programozó álljon a rendelkezésükre.

Így van ezzel a Google is, a kaliforniai vállalat pedig egy merőben új módszerrel igyekszik rászoktatni a csemetéket a programozásra. A Project Bloks keretében ugyanis a fejlesztők valódi kockákat készítettek, amelyeket aztán egy alaplapra (Brain Board) kell helyezni. A három modulból álló csomag fő eleme a már említett Brain Board, erre kapcsolhatóak rá a Base Board névre keresztelt modulok, illetve ezekhez kapcsolódnak még a Pucks-ok, ezek gyakorlatilag a modulok vezérlőinek tekinthetőek.

Ezekkel aztán olyan utasításokat készíthetünk, amelyekkel bármilyen WiFi-n vagy Bluetooth-on összekapcsolható eszközt vezérelhetünk, így például elindíthatóvá válik távolról a zene vagy épp a gyermekek az okoslámpát is felkapcsolhatják az általuk készített Project Bloks-szal. Arról, hogy a projekt mikor jut el az átlagfelhasználókhoz, egyelőre nincs információ.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák