Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehozza a nappalidba az LG a sarki fényt!

Dotkom

Lehozza a nappalidba az LG a sarki fényt!

Az LG egújabb kezdeményezése a világ egyik legkivételesebb természeti jelenségét, az északi fényt (aurora borealis) kelti életre Reykjavíkban HDR-képes, LG 4K OLED televíziók segítségével.

A különleges kezdeményezés apropója, hogy az északi fény áprilistól augusztusig nem látható Izlandon; az éjféli nap miatt ilyenkor közel 24 órán át fényárba borul a szigetország. Az LG „OLED sarki fény” kampánya azonban a nyár közepén hozza el a sarki fényt Izland fővárosába.

A több díjat elnyert reykjavíki Harpa koncertteremben ugyanis egyetlen estére, július 20-án 40 darab, hatalmas, a tökéletes mélyfekete megjelenítésére képes LG OLED televíziót szerelnek fel, amelyeken igazán élethű módon tudnak érvényesülni a sarki fény színei. Az eseményre, amelyen a nemzetközileg is ismert izlandi Of Monsters and Men együttes is fellép, belépőket és egy reykjavíki utazási csomagot is lehet nyerni a vállalat jóvoltából a kampány Facebook oldalán: www.facebook.com/lgtv.

A július 20-i rendezvényt egy négyhónapos fotókiállítás is követi: a festői izlandi tájakat, és a látványos éjszakai égboltról készült fotókat július 20. és november 20. között, LG OLED televíziókon tekinthetik meg az érdeklődők a Harpában. Az izlandi fotósok képein korábban nem látott módon jelennek meg a magukban is különleges természeti csodák.

A programsorozat szervezésében az LG együttműködött Andri Magnason izlandi író-aktivistával és Sean Parker, nemzetközi hírű asztrofotóssal – akinek az izlandi sarki fényről készült fotók eredetijét köszönhetjük. A kampány kreatív igazgatója a Youtube-on közel ötmillió követővel rendelkező Unbox Therapy vloggere, Lewis Hilsenteger.

Az LG OLED kampányának ötletét gyakorlatilag már egy évtizeddel ezelőtt megfogalmazta Andri Magnason, aki 2006-ban, a sarki fények időszakában azt javasolta, hogy Reykjavik városa fogjon össze, és a közvilágítás teljes lekapcsolásával, az éjszakai égbolt mélyfekete, nem fényszennyezett hátterével tegye láthatóvá az északi fényt és csillagokat a lakosság számára.

Míg a természetben a fényszennyezés hiánya teszi lehetővé, hogy teljes pompájában élvezzük a sarki fényt, a nyári hónapokban az LG OLED televízióinak tökéletes feketéje, végtelen kontrasztaránya, élénk és élethű képei képesek teljes valójában megmutatni a jelenséget. Az LG OLED TV technológiájának lényege, hogy az egyes képpontok önállóan is képesek fénykibocsátásra, LED háttérvilágítás nélkül is, így a televízió meg tudja jeleníteni a tökéletes mélyfeketét, ami mellett kiválóan érvényesülnek az élénk színek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés