Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most megmutathatod, mit tudsz kihozni a Huawei P9-ből!

Dotkom

Most megmutathatod, mit tudsz kihozni a Huawei P9-ből!

A Huawei fotópályázatot hirdet az Instagram közösségi hálózaton 2016. június 22. és július 17. között.

A versenyben résztvevő felhasználók 4 héten keresztül, 4 különböző témában tölthetnek fel okostelefonnal készített fényképeket a Huawei által meghatározott hashtaggel az Instagramon lévő profiljukra. A Huawei a feltöltött fotográfiák zsűrizésére kategóriánként egy-egy ismert és elismert szakembert kért fel. Így a Leica Look – Balaton Kelemen Gábor fotográfus, a Leica-point.hu szerzője, a Monokróm fotózás – Helyi Arcok témában Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriporter, az Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei kategóriában Rizsavi Tamás fotográfus, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában Radisics Milán, természetfotó-riporter fogja kiválasztani a legjobb képet. Az első három kategóriában kizárólag Huawei P9 vagy P9 Plus okostelefonnal, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában bármilyen márkájú okostelefonnal készült képekkel lehet pályázni. A nyertes fotók készítőit a Huawei egy-egy Huawei Watch-csal és az adott kategória zsűritagja által tartott egy-egy óra időtartamú fotós workshoppal díjazza. Egy felhasználó több témában és több képpel is nevezhet a versenyre.

huaweip9

A P9 az első olyan okostelefon a világon, amely a Huawei és az ikonikus prémium fényképezőgép gyártó, a Leica Camera AG együttműködéséből született. A Leica a fényképészet világának egyik legendás alakja az elmúlt 100 évben, amely kamerái korszakalkotó optikai és műszaki megoldásokat tartalmaznak és hihetetlen szakmabeli hozzáértéssel bírnak.

A P9 ennek köszönhetően egy olyan duálkamerás készülék, amely új mérföldkő az okostelefonos fényképezőgép megoldások területén. A hátlapján két objektív van egymás mellett: az egyik a színes 12 megapixeles RGB objektív, amely rabul ejti a színeket, míg a másik, a szintén 12 megapixeles monokróm objektív, kiváló a képek részleteinek megörökítésére. A két hátlapi objektív fényképezéskor egyszerre működik, ezzel több fényt, valamint részletet képes rögzíteni, így a felhasználó gyenge fényviszonyok mellett is kiváló fotókat készíthet.

 huaweip92

Alkosd újra a Leica élményt Huawei P9 telefonnal az Instagramon!

Amióta a széles körben elterjedt fotózás létezik, a Leicával készült képek felismerhetőek az úgynevezett „Leica look”-ról, amelyet a részletgazdagság és a természetes képi világ jellemeznek. Ez a klasszikus Leica képi világ még a mai digitális fényképezés világában is a fő jellemzője a Leica lencséknek. A Leica képek élesek, részlet-gazdagok, lenyűgöző a mélységélességük, részlet-visszadásuk, és természetes módon adják vissza a színeket.

A Huawei ezt a „Leica look”-ot keresi a most meghirdetett versenyen, amelyre a lenti témakörökben lehet képeket feltölteni, az alábbi hashtagek használatával:

Leica Look – Balaton

Ebbe a kategóriába Balaton tematikájú, illetve a Balatonról készült képeket lehet feltölteni.

A téma hashtagje: #huaweip9amitengerunk

A kategória legjobb képét Kelemen Gábor, látványtervező, fotográfus, a Leica-point.hu szerzője választja ki.

Monokróm fotózás – Helyi Arcok

A P9 tulajdonosok a készüléket monokróm mód kiválasztásával valódi monokróm fényképezőgépként használhatják, és így kiváló minőségű fekete-fehér képeket készíthetnek. Ebben a témában Huawei P9 monokróm módban készített fekete-fehér képeket lehet feltölteni, emberekről készített portrék formájában.

A téma hashtagje: #huaweip9helyiarcok

A kategória legjobb képét Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriportere fogja kiválasztani, akinek munkáival találkozhatunk a hvg.hu mellett többek között National Geographic, a Spiegel, a Stern, a Bloomberg, a New York Times, és a Washington Post felületein is. Stiller Ákos számos rangos szakmai elismerést tudhat magáénak, többek között első díjat nyert Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton 2014-ben.

 leica2 

Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei

Ebben a témában Huawei P9-cel gyenge fényviszonyok során készített képekkel lehet pályázni, olyanokkal, amelyeket a felhasználó éjszaka a városban exponált.

A téma hashtagje: #huaweip9estevan

A kategória legjobb képét Rizsavi Tamás, a népszerű fotográfus és blogger fogja kiválasztani, akinek kedvenc témái között találjuk a közlekedést, a városi életet, a tájak és az éjszaka titkos világát.

Élettel teli színek – Vidéki színek

Ebben a témában a vidéki életről, tájképekről, a természetben bármilyen márkájú okostelefonnal készült fotókat vár a Huawei. A Huawei P9 okostelefonnal készített fotók esetében a gyártó a készülék „Vivid color” módját javasolja alkalmazni, amely gazdagítja a színeket.

A téma hashtagje: #huaweividekenjartam

A kategória legjobb képét hazánk ismert és sokszor díjazott természetfotósa Radisics Milán természetfotó-riporter fogja kiválasztani, aki a magyar szürkemarháról szóló fotó esszéjével honosította hazánkban a természetfotó-riport műfajt. Radisics Milánnak a National Geographic magazin nemzeti kiadásaiban eddig 11 képriportja látott napvilágot, és kilenc évig volt a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke.

A Huawei azt, hogy az adott fénykép milyen okostelefonnal készült, a feltöltött fotókon elhelyezett dual Leica vízjellel fogja ellenőrizni.  A Leica vízjelet a kamera beállításoknál lehet automatikusan a képekhez adni. Ez a funkció a legfrissebb szoftververzión érhető el.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés