Connect with us

technokrata

Amerikában pórázt kötnek a drónokra

phantom_dji_drones

Dotkom

Amerikában pórázt kötnek a drónokra

Augusztustól lép életbe a törvény, így mostantól szigorúbban felügyelik majd a drónok használatát.

Az Egyesült Államokban régóta probléma, hogy a drónok tulajdonosai engedély nélküli területeken reptetik az eszközüket, arról nem is beszélve, hogy sokszor már-már veszélyes magasságokba is felszállnak ezek a készülékek. Ez olyannyira így van, hogy a közelmúltban egy koncertet is megszakítottak azért, mert egy ismeretlen drón bukkant fel a sztárok körül, ami alaposan megilyesztette őket.

midronexiaomi

Nos, mostanáig kellett várni egy átfogó szabályozásra, de végre megérkezett! Az Obama-kormányzat ugyanis bejelentette, hogy augusztustól életbe lép a drónok forgalmát szabályozó törvény. Ebben többek között arról is szó esik, hogy oktatási, kutatási,  mezőgazdasági és fejlesztési célokra ezután is használhatóak lesznek a drónok, sőt különböző ellenőrzési célra (épületek, hidak) is bátran bevethetik majd őket a jövőben.

phantom_dji_drones

Emellett azt is megszabják, hogy a maximum 25 kg súlyú, 122 méteres magasságig és legfeljebb 161 kilométer/órás sebességgel szálló drón kezelőjének be kell töltenie a 16. életévét. Fontos kitétel, hogy mostantól csak olyan távolságig repülhet egy drón, ameddig a kezelője szabad szemmel is látja. Sőt, az éjszakai használatról is szó esik a törvényben, ez alapján csak akkor használható a sötétben egy ilyen drón, ha rendelkezik megfelelő világító berendezéssel. Kétségtelen tény, hogy ezek a szabályok még csak az Egyesült Államokra vonatkoznak, de nem lennénk meglepve, hogy a törvény precedenst teremthet és a jövőben a világ többi országában is szigorúbban kezelik majd ezeket az eszközöket.

Forrás: Origo

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle