Connect with us

technokrata

Láttál már napelemes gépet repülni? Most megnézheted!

image003

Dotkom

Láttál már napelemes gépet repülni? Most megnézheted!

Most te is megnézheted, hogy hogyan szeli át az Atlanti-óceánt a Solar Impulse napelemes repülőgép!

A gép New York JFK repteréről szállt fel, célállomása a spanyolországi Sevilla. Az átkelés időtartama körülbelül 90 és 110 óra közötti időtartam lesz, de ez az időjárás függvényében változhat. Ez egyben eddig a gép leghosszabb repülőútja idén, és a leglátványosabb is hiszen ez az, amit élőben mi is bármikor megnézhetünk!

A gépet ezúttal Bertrand Piccard pilóta vezeti. Ezzel első ízben kel át az Atlanti-óceánon egy olyan gép, amely nem használ fosszilis üzemanyagot, csupán a nap energiáját hasznosítja repüléskor, és nincs károsanyag kibocsátása.

Tavaly júliusban a gép 62 óra alatt sikeresen átszelte a Csendes-óceánt, leszállás nélkül tette meg több mint nyolcezer kilométeres útját a japán Nagojából Hawaiira. A gép másik pilótája, André Borschberg azzal a repüléssel megdöntötte a leszállás nélküli leghosszabb utazás rekordját.

Az ABB és a Solar Impulse együttműködésének köszönhetően létrejött repülő egyébként két hónappal ezelőtt repült át a San Francisco-i Golden Gate Bridge felett:Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek