Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezt nézd meg: ennyit számít a dupla kamera!

Dotkom

Ezt nézd meg: ennyit számít a dupla kamera!

Látványos képeken mutatja be a Huawei, hogy mennyit számít a dupla kamera.

A Huawei P9-et a Leicával együttműködésben 2 hátlapi kamerával egy RGB (színes) és egy monokróm kamerával szerelte fel a gyártó: az RGB kamera a színinformációk, a monokróm (egyszínű) kamera pedig körvonalak és részletek nagy felbontású rögzítésére szolgál. A monokróm kamera fényérzékenysége és felbontóképessége kiváló, mivel színszűrőt nem használ. A két kamerás megoldás a monokróm kamera és az RGB kamera erősségeit kombinálva biztosítja a jobb képminőséget.

Az alábbiakban készült képeken összehasonlíthatja, hogy milyen előnyei vannak a dual kamerával készített fotóknak az egyetlen RGB kamerával készült képeket szemben.  A tesztek során a készítő két fotót csinált ugyanarról, ugyanolyan körülmények között: az egyik fotót a P9 dual-kamerájával, míg a másik fotót szintén a P9-cel, de úgy, hogy az egyik kameráját letakarta.

A Huawei felkérésére Rizsavi Tamás fotós blogger bemutatta a dual kamera fotózás előnyeit a Telenor Okostelefon Akadémián is 2016. június 15-én tartott előadásában. (Jelen teszt során felhasznált képek nem Rizsavi Tamás munkái.)

Első teszt: a Monokróm kamera letakarása

A bal oldali oszlopokban azokat a képeket láthatja, amelyek csak az RGB kamerával készültek, mivel az expozíciókor a monokróm kamera le volt takarva. A jobb oldali oszlopban lévő képeknél egyik kamera sem volt letakarva.

Így a bal oldali oszlop képei átlagos RGB képek, mivel a letakart monokróm kamera nem vesz részt a színinformációk rögzítésében. A jobb oldali oszlopban látható, hogy a képminőség nagymértékben javul, ha egyik kamera sincs letakarva. A kép magasabb felbontású, részletgazdagabb, nagyobb dinamikatartományú, tisztább és világosabb, ami igazolja a kettős kamera előnyeit: Az RGB kamera feladata a színek visszaadása, a monokróm kameráé pedig az, hogy jobb expozícióval és finomabb részletekkel gazdagítsa a képeket. A monokróm kamerának nem csak a nagyobb felbontás köszönhető, hanem a jobb fényáteresztő képesség és a magasabb érzékenység is. A részletek, a kép élessége és a megvilágítás szempontjából a kettős kamerával készített képek jobb minőségűek az egyetlen RGB kamerával készítettekhez képest.

Normál megvilágításnál készített képek: a bal oszlop képei a monokróm kamera letakarásával készültek, a jobb oszlop képei akkor, amikor mindkét kamera működött:

01

Sötétben készített képek: a bal oszlop képei a monokróm kamera letakarásával készültek, a jobb oszlop képei akkor, amikor mindkét kamera működött:

02

Második teszt:

Közvetlenül monokróm üzemmódban készült:

04

RGB üzemmódban készült képből konvertálva:

05

Ahogy a fenti két képen is látható, a szürkeárnyalatok átmente az előbbi képen természetesebb, és a fényáteresztés mértéke is nagyobb.

Monokróm üzemmódban a Huawei P9 képes a legjobb monokróm fényképezési élményt biztosítani a monokróm kamerával. Normál üzemmódban pedig a monokróm kamera és az RGB kamera együttműködik, és a legjobb tulajdonságaikat, például a monokróm kamera nagy felbontását és fényáteresztési tényezőjét, valamint az RGB kamera színrögzítési képességét kombinálva jobb minőségű képeket készítenek.

A Huawei P9 már kapható Magyarországon – egyedülálló 3 év gyártói garanciával

A Huawei P9 már megvásárolható Magyarországon ezüst és szürke színekben, single SIM, illetve aktív dual SIM-es verzióban 179 990 forint javasolt bruttó fogyasztói áron. A P9-hez a vállalat a hazai piacon egyedülálló módon 3 év teljes körű gyártói garanciát, 3 hónap képernyő garanciát és 3 hónap csere garanciát kínál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés