Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégis gyűjti a személyes adatainkat az Apple?

Dotkom

Mégis gyűjti a személyes adatainkat az Apple?

Egy kutató szerint csak így működhetnek a kaliforniai gyártó rendszerei.

Az iOS 10 érkezésével az Apple egy merőben újfajta titkosítást vezet be, a Differental Privacy névre keresztelt fejlesztés ugyanis olyasféleképpen gyűjt adatokat a felhasználókról, hogy az adott személy továbbra is inkognitóban marad.

Apple-AP-624x351

 

Ez azt jelenti, hogy az Apple állítása szerint senkiről sem gyűjtenek be konkrét adatokat, helyette inkább másfajta megoldásokkal próbálják meg feltérképezni a felhasználói szokásokat. Ezzel összefüggésben azt ígérik, hogy nem alkalmaznak online analitikát és a felhőben sem elemzik gépi tanulással az információkat, helyette a telefon processzora végzi a piszkos munkát. Minderre azért van szükség, mert a kaliforniai gyártó eszközein használt QuickType a személyes adatokra támaszkodva mutat ajánlásokat.

ss-big-data-brain1

Matthew Green, a John Hopkins egyetem kriptográfus professzora viszont egyáltalán nem lelkesedik az Apple technológiájáért, szerinte egy ilyesfajta megoldás csak akkor működik, ha ténylegesen megismerik az adott személy adatait. Aaron Roth, a Pennsylvaniai Egyetem professzora viszont szembemegy a kollégája véleményével, a szakembernek állítólag megmutatta az Apple a technológiát és szerinte ezzel könnyen a személyes adatok élharcosává válhat a kaliforniai gyártó.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés