Connect with us

technokrata

Óriási segítséget kapott egy magyar vállalat

ABB_GSI 3

Dotkom

Óriási segítséget kapott egy magyar vállalat

A világszínvonalú mezőgazdasági gépgyártó GSI biatorbágyi gyárában az ABB-t válaszotta partnerének. Ennek is köszönhető, hogy a jövőben még hatékonyabban működik a vállalat.

A mezőgazdasági berendezések globális gyártója, a GSI az ABB-t választotta partnerének, melynek köszönhetően rövid határidővel, helyben be tudja szerezni a gépi erőátviteli termékek és az IEC kisfeszültségű villanymotorok teljes választékát, valamint igénybe tudja venni az értékes műszaki támogatást és szervizt is.

A GSI cégcsoport világszínvonalú mezőgazdasági berendezéseket gyárt gabonatároláshoz, anyagmozgatáshoz és gabonaszárításhoz, de jól ismert szállító a baromfinevelésben és sertéstenyésztésben használt berendezések területén is. A GSI 2011 óta az AGCO mezőgazdasági gépgyártó tulajdonában van, Észak-Amerikában már évek óta a Dodge mechanikai erőátviteli termékeket használja.

ABB_GSI

A GSI 2014-ben gyárat létesített Biatorbágyon, és helyben beszállítót keresett a megszokott erőátviteli komponensek beszerzésére. A megoldást az ABB magyarországi mérnökcsapata jelentette, akik minden szükséges segítséget biztosítottak a GSI számára.  A motorok széles választéka mellett az ABB hajtóműveket, csapágyakat és szállítószalag-alkatrészeket (dobokat, tárcsákat) is biztosított a GIS-részére.

Az ABB-vel kialakított partnerségnek köszönhetően a GSI magyarországi gyára helyben be tudja szerezni a gyártáshoz szükséges Dodge mechanikai erőátviteli termékeket, köztük a képen is látható „Torque-Arm II” tengelyre szerelhető hajtóművet.

ABB_GSI 3

Németh Dániel, a GSI EAME (a GSI Európát, Afrikát és a Közel-Keletet átfogó üzleti szervezete) vezető mérnöke szerint valós előnyt jelent, hogy olyan vállalattal tudnak együtt dolgozni, amely a termékek ilyen széles körét szállítja. „Kereskedelmi és mezőgazdasági szempontból egyaránt fontos, hogy rendelésre készült, saját igényeinkre szabott berendezéseink legyenek, az ABB pedig a motorok és mechanikai termékek teljes választékával jelentősen megkönnyíti, hogy teljesíteni tudjuk ezt a követelményt” – mondja Németh. „Az ABB termékválasztékából a számunkra optimális méretű, típusú, fordulatszámú és teljesítményű terméket tudjuk kiválasztani, és ezzel teljes körűen meg tudunk felelni az ügyfelek elvárásainak.”

Németh hangsúlyozta, milyen értékes segítség számukra a helyi műszaki támogatás, amelybe beletartozik a gyakorlati szerelési oktatás és alapos, termék-specifikus training is. „Az ABB szakemberei szívesen tartanak képzéseket üzemünkben” – mondja Németh. „Minden mérnök számára fontos, hogy az adott terméket a legapróbb részletekbe menően megismerje.”

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák