Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól már beszélhetünk is a Mac-ekhez!

Dotkom

Mostantól már beszélhetünk is a Mac-ekhez!

Itt az új macOS, vele együtt pedig Siri is a Mac-ekre költözik.

Megtörtént a váltás, mostantól nem OSX-nek, hanem az iOS, a watchOS és a tvOS után macOS-nek hívják az Apple asztali rendszerét. Sőt, az alnév sem marad ki, ezúttal a Sierrát választották a kaliforniai gyártónál.  A Yosemite-nél bevezetett formai megoldások ezúttal sem változtak, azaz inkább a burkolat alatt nyúltak hozzá a rendszerhez.

apple-wwdc-20160613-1439

A bemutató során elsőként az Auto Unlock funkcióról esett szó, ennek lényege, hogy amennyiben van a közelben egy általunk használt Apple eszköz, úgy a beléptetés azonnal megtörténik, nincs szükség a jelszó beírására. Szintén az univerzalitást segíti, hogy az Universal Clipboard segítségével az iPhone-on kimásolt szövegek Mac-en is beilleszthetőek.

apple-wwdc-20160613-1585

Tovább okosították az iCloud Drive-ot is, így a jövőben automatikusan beállíthatjuk, hogy mely fájlokat tárolja kizárólag a felhőben a rendszer és mik azok, amikre ténylegesen szükségünk van. Szintén izgalmas, hogy a szolgáltatásnak köszönhetően a macOS asztalán lévő dokumentumokat a mobilunkról és táblagépünkről is elérhetjük majd.

apple-wwdc-20160613-1633

Megjelenik az Apple Pay is az Apple asztali rendszerére, így hamarosan a böngészőből egy érintéssel fizethetünk majd. Ehhez azonban szükség van az iPhone-ra, ugyanis a szolgáltatás a telefon ujjlenyomat-olvasóját használja a biztonsági ellenőrzéshez.  Az új macOS-szel kapcsolatban azonban egyértelműen a legfontosabb, hogy mostantól Siri is elérhető az asztali operációs rendszeren, az asszisztens csakúgy használható, ahogyan eddig, az iOS alatt megismertük. Így lehetőségünk van alkalmazások indítására, üzenetküldésre és a rendszer beállításainak módosítására is. Ja és a vicces kedvűek is örülhetnek, Siri továbbra is tud poénokat mesélni. A fejlesztők júniustól tölthetik le a bétaverziót, a Sierra pedig ősszel érkezik majd meg a végfelhasználókhoz egy ingyenes frissítés képében.

Képek forrása: The Verge



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés