Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért gondold meg, hogy mit töltesz fel a Facebookra!

Dotkom

Ezért gondold meg, hogy mit töltesz fel a Facebookra!

Fejlesztők hozzáférhetnek a privát képekhez.

Akár egyetlen link is elég lehet, hogy egy élelmes hacker rengeteg információt megtudjon egy adott felhasználóról. Mindez a Facebook biztonsági hibájának köszönhető, amivel a Messengerben átküldött, albumban lévő képeket bárki megnézheti.

Ehhez egy fejlesztői fiókra és egy alkalmazásprogramozási felületre (API-ra) van szükség, amivel a hozzáértők egyetlen pillanat alatt belenézhetnek a privátnak szánt fotóalbumokba. Ez érthető módon nem is igazán a szelfizések során probléma, de egészségügyi problémákról szóló dokumentumok, vagy más személyes adatok napvilágra kerülése komoly gondokat okozhat a megfigyelt személynek.

games-for-facebook-messenger

A biztonsági rést felfedező Inti De Caukelaire szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy ez a hiba tömeges lekérdezéseket tesz majd lehetővé. Amennyiben ugyanis a Facebook rendszere érzékeli, hogy valaki túlságosan sok magánszemély fiókját nézi meg, úgy szinte biztosan blokkolja majd a hozzáférését.

A Facebook egyelőre nem reagált a botrányra, de valószínűleg hamarosan jelentősen korlátozzák majd az ilyesfajta hozzáféréseket, így talán néhány héten belül megszűnik ez a biztonsági rés.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés