Connect with us

technokrata

Ezért gondold meg, hogy mit töltesz fel a Facebookra!

games-for-facebook-messenger

Dotkom

Ezért gondold meg, hogy mit töltesz fel a Facebookra!

Fejlesztők hozzáférhetnek a privát képekhez.

Akár egyetlen link is elég lehet, hogy egy élelmes hacker rengeteg információt megtudjon egy adott felhasználóról. Mindez a Facebook biztonsági hibájának köszönhető, amivel a Messengerben átküldött, albumban lévő képeket bárki megnézheti.

Ehhez egy fejlesztői fiókra és egy alkalmazásprogramozási felületre (API-ra) van szükség, amivel a hozzáértők egyetlen pillanat alatt belenézhetnek a privátnak szánt fotóalbumokba. Ez érthető módon nem is igazán a szelfizések során probléma, de egészségügyi problémákról szóló dokumentumok, vagy más személyes adatok napvilágra kerülése komoly gondokat okozhat a megfigyelt személynek.

games-for-facebook-messenger

A biztonsági rést felfedező Inti De Caukelaire szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy ez a hiba tömeges lekérdezéseket tesz majd lehetővé. Amennyiben ugyanis a Facebook rendszere érzékeli, hogy valaki túlságosan sok magánszemély fiókját nézi meg, úgy szinte biztosan blokkolja majd a hozzáférését.

A Facebook egyelőre nem reagált a botrányra, de valószínűleg hamarosan jelentősen korlátozzák majd az ilyesfajta hozzáféréseket, így talán néhány héten belül megszűnik ez a biztonsági rés.

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle