Connect with us

technokrata

A nagyvállalatokra gyúr a Lenovo

Dotkom

A nagyvállalatokra gyúr a Lenovo

A Lenovo nagyobb szeletet hasít ki a 87 milliárd dolláros adatközpont piacból.

A Lenovo megerősítette elkötelezettségét a 87 milliárd dolláros adatközpont technológia piac iránt IT-megoldásai kibővített arzenáljának a bemutatásával, amelybe beletartoznak a következő generációs, szoftveresen definiált tárolók, a vállalati hálózati termékek és képességek, a legújabb nagyteljesítményű szerverek, valamint a hiperkonvergens berendezések továbbfejlesztett kínálata.  A kibővített portfólió révén következő generációs informatikát kínáló Lenovo egyre hatékonyabban tudja segíteni ügyfeleit adatközpontjaik a legújabb adatfelhasználási és -szolgáltatási modellek – felhőalapú infrastruktúra, big data és analitikai megoldások – segítségével történő átalakításában. A vállalat az új megoldások nagy részét első alkalommal a San Franciscóban június 9-én megrendezendő Lenovo TechWorld eseményen fogja bemutatni.

Az új megoldások ismételten bizonyítják, hogy a Lenovo képes az iparági vezető vállalatokkal és startup cégekkel való hatékony együttműködésre olyan csúcsteljesítményű megoldások kifejlesztése érdekében, amelyek mentesek az elavult technológiáktól. Még nagyobb rugalmasságot nyújtanak a vásárlóknak, hogy folyamatosan fejlődő IT-környezetük és üzleti tevékenységeik számára a leginkább megfelelő megoldásokat telepítsék anélkül, hogy korlátoznák őket a régebbi technológiák.

lenovo

Új, szoftveresen definiált tároló megoldások és következő generációs SAN

A Lenovo elindított egy új és innovatív szoftveresen definiált tároló (SDS) berendezés programot, a StorSelect-et a vezető független szoftverfejlesztőkkel (ISV-kkel) együttműködve, hogy az utóbbiak SDS szoftvereit integrálják a Lenovo hardvereivel kulcsrakész berendezésekben.  A gyárilag integrált, a Lenovo által mindenre kiterjedően támogatott berendezések lehetővé teszik a méretezhető tárolási megoldások egyszerű és biztonságos telepítését.  Ennek a programnak az első termékajánlatai – a Lenovo Storage DX8200N és DX8200C – a Nexenta Systems, illetve a Cloudian SDS szoftverét integrálják a tárolóeszközök kiemelkedő mértékű befektetés-megtérülésének elérésére.

A DX8200N három különböző technológia – csak flash, hibrid és csak hagyományos merevlemez – előnyeinek kihasználásával támogatja az egységesített fájl- és blokktárolást a scale-up telepítéseknél. A DX8200C egy objektumalapú tároló berendezés, amely ideális a nagy scale-out telepítésekhez, és amely a tároló piac leggyorsabban növekedő szegmensébe tartozik.  Mindkét ajánlat a Lenovo iparágvezető x86-os szerverplatformjaira épül, és 2016 harmadik negyedévében lesz világszerte elérhető.

A StorSelect megoldások mellett a vállalat ugyancsak bemutatta az első, Lenovo márkájú középkategóriás tárolórendszereket – a 12 Gb-es SAN-ok új V-sorozatú családját.  A V3700 V2 és V5030 rugalmas hibrid és csak flasht tartalmazó SAN megoldások, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára IT-tevékenységük magabiztos és megfizethető árú méretezését annak érdekében, hogy szervezetüknél gazdaságosabban használhassák ki a tárolóeszközöket. A Lenovo V sorozat 2016 júniusában válik világszerte elérhetővé.

Új hálózati OS és kibővített ajánlatok a globális Juniper Networks partnerség keretében:

A Lenovo kibővített ajánlatokkal és képességekkel megújította vállalati hálózati termékvonalát, lehetővé téve a vásárlók számára átfogóbb megoldások telepítését az adatközponttól a kampuszig.  A vállalat kiadta következő generációs hálózati operációs rendszerét, a Lenovo Cloud NOS-t, amely a rezilienciát, a felhőszintű méretezhetőséget és a programozhatóságot javító új funkciókat kínál.  A vásárlók számára június 17-től kezdve lesz letölthető.

Ezen túlmenően a Lenovo új információkat tett közzé a Juniper Networks-szel létesített globális stratégiai partnerségéről, amelyet korábban jelentettek be.  A két vállalat egy viszonteladói szerződést írt alá, melynek keretében a Lenovo ajánlani fogja a Juniper Networks EX2300 és EX4550 Ethernet kapcsolóit, valamint a QFX10002-72Q adatközponti gerincösszesítő (spine aggregation) kapcsolót.  A Lenovo ezeket a Juniper termékeket közvetlenül egy integrált portfólió részeként fogja árusítani, amely ugyancsak tartalmazza a Lenovo saját adatközpont hozzáférési megoldásait.  A Juniper termékek 2016 harmadik negyedévétől lesznek megvásárolhatók a Lenovo-tól.

A vállalatok közösen publikáltak egy új virtualizált adatközpont referencia architektúrát is, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy egyszerűen létrehozzanak megoldásokat saját technológiáik integrálásával gyakorlatilag minden adatközponti hálózati igényük kielégítésére.

lenovologo

A legújabb nagyteljesítményű szerverek új iparági szabványokat teremtenek

A Lenovo megújitotta x3850 és x3950 X6 szervereit a legújabb Intel Xeon E7-4800 és E7-8800 v4 processzorokkal, amelyek akár 39%-kal nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint az előző generáció.  A 12TB-ig terjedő memóriatámogatással rendelkező erőteljes termékeket üzletileg kritikus környezetekbe szánják, többek között olyan memóriában futó alkalmazásokhoz, mint a SAP HANA vagy Hadoop, valamint a nagy virtualizációs projektekhez, big data műveletekhez és elemzési folyamatokhoz.

A Lenovo x3850 X6 és x3950 X6 kiemelkedő teljesítményt nyújt, 17 új ipari teljesítmény szabvány fűződik hozzájuk. Ráadásul az új szerverek egy innovatív, moduláris “compute book” dizájnnal büszkélkedhetnek, így gyorsan és gazdaságosan továbbfejleszthetők vagy karbantarthatók, lehetővé téve magas fokúan agilis és reziliens adatközponti infrastruktúra létrehozását. 2016 júniusától lesznek elérhetők.

A Lenovo az Intel Xeon E7-8890 v4 processzorok köré épülő, Windowst futtató, erőteljes négyfoglalatos x3850 X6 szervere több mint 33 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtott az előző generációs Lenovo rendszernél az SAP SD 2-tier standard alkalmazástesztben. Ráadásul ezek az új szerverek lehetővé teszik a kibővített memóriatámogatást, így 33 százalékkal több memória jut a SAP S/4HANA megoldásoknak nyolcfoglalatos, 8 TB-os konfigurációkban a SAP HANA SPS12-vel. Ennek az innovációnak köszönhetően a vásárlók kibővíthetik SAP S/4HANA adatbázis-méretüket, miközben a digitális vállalatuk működtetéséhez szükséges gyorsabb, reszponzívabb adateléréshez jutnak.

A Lenovo ugyancsak bemutatta a ThinkServer sd350-et, egy ultra sűrű, 2U négy csomópontú (2U4N) rendszert, amelyet nagy teljesítményt igénylő, szoftveresen definiált munkafolyamatokhoz terveztek, amelyeknél fontos követelmény a maximális sűrűség és hatékonyság, csakúgy, mint a nagyon kedvező tulajdonlási költségek. Az sd350 2016 júliusától lesz elérhető.

A HX sorozatú hiperkonvergált berendezések kibővített portfóliója:

A Lenovo bejelentette a HX sorozatú hiperkonvergált berendezések jelentősen kibővített portfólióját, amely a Nutanix szoftverére és a vállalat legújabb szervertechnológiájára épül a munkafolyamatok és telepítési költség szükségletek szélesebb körének lefedésére.  Az új termékek közé tartozik:

  • A HX1000 sorozat távoli irodai/fiókirodai (ROBO) alkalmazáshoz
  • A HX2000 sorozat kis- és középvállalkozások számára a Nutanix új Xpress szoftverével (május 24-én jelentették be)
  • A Lenovo legújabb szerver platformjának integrálása a HX3000 sorozatba, egy számításigényes feladatokra szánt, VDI-re és kisebb virtualizációs munkafolyamatokra optimalizált, nagyteljesítményű megoldásba, valamint a HX5000 sorozatba, egy tárolásigényes feladatokra szánt, nagy kapacitásigényű szervervirtualizációs munkafolyamatokra optimalizált verzióba.

Ezek az új berendezések jelentősen kibővítik a Lenovo hiperkonvergens családját, amely ugyancsak tartalmazza az adatbázisokra és más I/O intenzív munkafolyamatokra optimalizált HX7000 sorozatot.  Közvetlenül a Lenovo-tól és a vállalat partneri csatornáin keresztül 2016 harmadik negyedévétől lesznek elérhetők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin