Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: drogokra keresnek a fiatalok a neten

Dotkom

Megdöbbentő: drogokra keresnek a fiatalok a neten

A legtöbb gyerek chatel, játszik vagy kábítószerre keres rá az interneten, derült ki egy új kutatásból.

A Kaspersky Lab egy évet átfogó kutatásában azt vizsgálta, hogy Szülői Felügyelet megoldását alkalmazó számítógépeken hányszor nyitottak meg vagy kíséreltek meglátogatni potenciálisan káros tartalmú oldalakat, amelyek a 14 előre beállított kategóriába tartoznak. Az eredmények kimutatták, hogy a Szülői Felügyeletnek köszönhetően a gyerekek visszavettek számítógépes aktivitásukból, ám ez csupán annak köszönhető, hogy a legtöbb fiatal mobileszközére korlátozza internetes tevékenységét.

A közösségi hálók és chatoldalak legnagyobb népszerűségnek a mexikói (86 százalék), orosz, brazil és olasz (valamivel több mint 70 százalék) gyerekek körében örvendenek, míg legkevésbé a kínai (30 százalék), német (31 százalék) és angol (32 százalék) fiatalok aktívak ezeken az oldalakon. Annál felkapottabb ezekben az országokban a számítógépes játékok, ahol az angol (28 százalék), német (26 százalék) és ausztrál (21 százalél) tizenévesek vezetnek, míg legkevésbé Mexikóban (4 százalék), Olaszországban (6 százalék) és Japánban (7 százalék) keresettek ezek a tartalmak.

Kid-on-laptop-with-shocked-face

Videónézésben, zenehallgatásban és szoftverletöltésben a japán gyerekek verhetetlenek (az összes Szülői Felügyelettől származó értesítés 12 százaléka), és ugyanúgy az online vásárlásban is az élen járnak (17 százalék) a kínai tizenévesekkel együtt (20 százalék). Németországban és az Egyesült Királyságban az alkohollal, dohánnyal és kábítószerrel kapcsolatos oldalak vezetnek (23 és 25 százalékkal), míg Kínában és Japánban a felnőtt tartalmak keltik a legnagyobb érdeklődést (23 és 5 százalék). Ez a kategória egyébként az angol és amerikai fiataloknál a legnépszerűtlenebb (kevesebb mint 1 százalék).

“Bizonyos kategóriák népszerűsége a gyermekek körében összefüggésben lehet egyes országok kulturális vonásaival és gazdasági körülményeivel. Azt látjuk, hogy a gyerekek egyre magabiztosabbá válnak az interneten: ők döntik el, milyen zenét hallgatnak, milyen filmeket és rajzfilmeket néznek és milyen szoftvert telepítenek. Az ilyen mértékű függetlenség remek, azonban akárcsak a való életben, úgy az interneten is meg kell tanítani a fiataloknak, hogyan viselkedjenek átgondoltam, biztonságosan és felelőségteljesen. A szülőknek a folyamatos odafigyelés mellett érdemes átfogó biztonsági megoldást alkalmazniuk, amely megvédi gyerekeiket a káros tartalmaktól. A beszélgetés segít a fiatal felhasználóknak a fenyegetések megértésében, míg a védelmi megoldás biztonságos környezetet nyújt az egész családnak” – mondta Anna Larkina, a Kaspersky Lab vezető webes tartalomelemzője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom