Connect with us

technokrata

A mobilod képernyőjére költözik a Müpa

mupaar

Dotkom

A mobilod képernyőjére költözik a Müpa

Nem csak a zenei látásmódot, a valóságot is kiterjeszti a Müpa Hangjáték.

A Müpa Hangjáték logó idén a telefonképernyőnkön is megelevenedik, egy kiterjesztett valóssággal foglalkozó start-up, a BlippAR alkalmazásának segítségével. Ez nem varázslat, a fejlesztés viszonylag „friss”: az angol cég csupán 5 éve alakult, viszont maga a kiterjesztett valóság nem új keletű jelenség. Az elmúlt időszakban egyre többet hallani virtuális valóságról, Oculus Riftről és Microsoft Hololens-ről. Ez nem véletlen, mivel egyre inkább azon fáradoznak a nagy tech-újítók, hogy a meglévő valóságunkhoz társítsanak látszólagos, kivetített elemeket.

A BlippAR ezek közül az újítók közül az egyik legnépszerűbb alkalmazás tulajdonosa. Kitűzött céljuk, hogy a jövőben, a mobiltelefonok kamerájának segítségével, a keresőmotorokat megkerülve közvetlenül a termék segítségével kaphassunk információt egy-egy tárgyról. Ehhez nemrég egy nagyobb összegű támogatást is kaptak, ami jelentősen előrelendítette a törekvéseiket.

A vállalkozó szellemű cégek előszeretettel használják a fogyasztók újfajta megközelítésére az applikációt, mivel látványelemekben gazdag, kisebb a belépési küszöbe, és a nagyságrendileg Power Point bonyolultságú – az alkalmazás sokoldalú „csináld-magad” eszköztárával – saját maguk készíthetik el egyedi kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR) tartalmaikat. A BlippAR üzleti modellje is innovatív: a szolgáltatásért interakciók után kell fizetni, tehát ténylegesen csak annyi pénzügyi befektetést igényel, amennyit a felhasználók is profitáltak az élményből, és ez merőben új megközelítés. A korábbiakban milliós programozási költségek így jelentősen csökkenhetnek.

Logo_CTA_01-01

Mit jelent ez a Müpa esetében? Amellett, hogy a BlippAR segítségével érdekességeket olvashatunk a Müpa Hangjáték installációról, újra át is élhetjük a hangszer által nyújtott élményt – bárhol, ahol meglátjuk a Müpa Hangjáték logóját. A Blipp-ben található online játékban ugyanazokat a dalokat játszhatjuk végig, amiket a Müpa Hangjáték kerekében sétálva, azzal a különbséggel, hogy most a kézügyességünket kell próbára tennünk: színes csempékre kattintva ugrálhatunk végig egy általunk választott dal hangjain. Ez korántsem könnyű feladat, mivel, ha valósághűen szeretnénk „előadni”, minden esélyünk megvan rá, hogy hibázunk az egyébként végtelenített pályákon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek