Connect with us

technokrata

Így óvd gyermeked az online világban

Kid-on-laptop-with-shocked-face

Dotkom

Így óvd gyermeked az online világban

Hasznos tanácsokkal segít a Media Markt.

A szünidő közeledtével egyre több forrás figyelmezteti a szülőket a biztonságos internethasználat fontosságára. Európai Uniós adatok szerint már egészen fiatalon, 7 évesen megismerkednek a gyerekek az online világgal, ahol 9-16 évesen már napi másfél órát töltenek.  Ez a szám a vakáció idején megsokszorozódhat. A szakértők szerint közös érdek, hogy minőségi, ellenőrzött tartalmak kerüljenek a fiatalok elé, ebben segíti őket többek között a Media Markt Okospontja.

Már csak néhány hét van hátra, mielőtt beköszönt a legtöbb diák által régóta várt nyári vakáció. A családok számára gyakran fejtörést okoz, hogy mihez kezdjenek a fiatalsággal, hiszen nem sokan tudnak – a gyerekekhez hasonlóan – két és fél hónapos szabadságra menni a munkából. A legtöbben nyári táborokkal és a család segítségével próbálják kitölteni azt a néhány hetet, amikor nem lehetnek a gyermekekkel. Amikor ezeket a segítségeket nem tudják igénybe venni, kénytelenek otthon hagyni a szünidős diákokat, ők pedig jellemzően a számítógép előtt töltik el szabadidejüket.

Kid-on-laptop-with-shocked-face

„A laptopot és okostelefont vásárlók egyre gyakrabban veszik igénybe internetbiztonsági szoftvereket telepítő szolgáltatásainkat az áruházainkban lévő okospontokon. Mobileszközöknél kifejezetten fontos egy ilyen szoftver telepítése, hiszen olyankor is rossz oldalakra tévedhetnek a fiatalok, amikor a szülők közvetlen közelében, észrevétlenül interneteznek. Az ilyen eszközöknél egyébként nem csak a veszélyes oldalakat – például szerencsejáték és egyéb felnőtt tartalmak – kiszűrő szoftverbeállításokat keresik, egyre népszerűbbek a lopásgátló és helymeghatározó kiegészítők is. Okospontjainkon az elmúlt időszakban szintén nagy kereslet volt a különböző jogosultságú felhasználói fiókok konfigurálására is a szülők részéről” – mondta Szánthó Balázs a Media Markt Árkád ügyvezető igazgatója.

A szülők gyakran nem tudnak lépést tartani azokkal a szoftverekkel, amikkel a gyermek internetes szörfölése kontrollálható lenne. Ezekkel a programokkal viszont többrétű védelmet biztosíthatnak a lapotopoknak és mobileszközöknek, és ez által gyermeküknek. Kijelölhetik például, hogy milyen oldalakra látogathat a gyermek, pontosan mennyi időt tölthet az interneten, vagy akár azt is, hogy milyen szavakat (nem) használhat az ott folytatott beszélgetés során. Sok szülőnek gondot jelenthet, hogy gyermeke több olyan trükköt is ismer, amivel kijátszhatja az általa ismert biztonsági megoldásokat. A Media Markt számukra bővítette ki az Okospontok szolgáltatását, ahol nem csak megvásárolhatják ezeket a biztonsági szofvereket, de igény szerint tanácsot adnak, elmagyarázzák és finomhangolják a programot az áruházak szakértői.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle