Connect with us

technokrata

A Tumblr sem úszta meg: ideje jelszót változtatni!

tumblrhack

Dotkom

A Tumblr sem úszta meg: ideje jelszót változtatni!

Most kiderült, a mikroblogtól is elloptak 65 millió jelszót!

Az elmúlt időkben rendkívüli módon megszaporodtak az adatlopásokkal kapcsolatos botrányok, a közelmúltban például a LinkedIn-ről és a MySpace-ről is kiderült, hogy évekkel korábban több százmillió felhasználó adatát lopták el.

tumblrhack

Nem úszta meg ezt a Tumblr sem, a népszerű site most jelentette be, hogy 2013-ban feltörték az oldalukat. Ugyan azt nem árulták el, hogy mekkora a kár, Troy Hunt, biztonsági kutatóként dolgozó szakember szerint a támadás során 65 millió e-mail címet és jelszót loptak el. A megszerzett adatbázist a feketepiacon szerezte be 150 dollárért , méghozzá nem mástól, mint a LinkedIn és MySpace botránynál is érintett Peace nevű hackertől.

Hunt üzemelteti a Have i been Pwned nevű oldalt, ahol akár te is megnézheted, hogy érintett vagy-e az elmúlt idők adatlopási botrányaiban. Az szerencse, hogy a Tumblr adatlopás során csak titkosított jelszavakhoz jutottak hozzá a hackerek. Így aki ezekkel bármit is akar kezdeni, előbb fel kell törnie azt, ám mivel salted (sózott) típusú titkosítással biztosították az adatokat, ez valószínűleg nem fog könnyen menni.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek