Connect with us

technokrata

Ezért használ a világ legerősebb hadserege floppy-kat

ibmpc2

Dotkom

Ezért használ a világ legerősebb hadserege floppy-kat

Nem hülyültek meg, elképesztően biztonságos rendszerekről van szó!

A hétvégén bejárta az internetet a hír, hogy az amerikai hadsereg még mindig 40 éves IBM számítógépeket használ, amik 8 colos floppy-kra mentik az adatokat. Bár első hallásra egészen elképesztő, hogy a világ legerősebb hadseregével rendelkező ország 1976-os számítógépeket használ, azonban a Tenable Network Security szakértője szerint szó sincs őrültségről, nagyon is logikus döntésről van szó. Cris Thomas-t a Business Insider kérdezte meg a témával kapcsolatban, aki szerint a legnagyobb problémát nem az jelenti, hogy a számítógép 40 éves, hanem az, hogy megfelelően zárják-e azt a szobát, ahol az eszközt tárolják.

ibmpc1

Thomas szerint a biztonságot épp a régiség jelenti, mivel így gyakorlatilag meghackelhetetlen rendszerről van szó, ami különösen nagy kincs manapság, amikor megfelelő szakértelemmel távolról is átvehető az irányítás az eszközök felett. Az IBM Series/1-et azonban legfeljebb akkor tudják a saját céluk szerint használni, ha ott ülnek az irodában, ahol maga a a gép is található, mivel az nincs internetre kötve.

ibmpc2

Thomas még azt is hozzátette, hogy ezek az eszközök elképesztően megbízhatóak és amennyiben biztosítani tudják a floppy-k és különböző alkatrészek utánpótlását, illetve van olyan személy, aki karban is tudja ezeket tartani, addig nincs olyan ok, ami miatt ne működhetnének még 40 évet. Épp ez utóbbi jelenti egyébként most a problémát a hadsereg számára, mivel gyakorlatilag már alig van olyan ember a világon, aki értene a 40 éves technológiához. Épp ezért az elkövetkező években, a biztonsága ellenére mégis lecserélik majd ezeket a számítógépeket.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd