Connect with us

technokrata

Amit ezeken tárolsz, biztosan nem lopja el senki!

Kingston_DTVaultPrivacy_DT4000G2_USB

Dotkom

Amit ezeken tárolsz, biztosan nem lopja el senki!

Szuperbiztonságos pendrive-okat mutatott be a Kingston.

A Kingston  az Európai Unió által május 24-én hatályba lépett adatvédelmi rendeletével összhangban bemutatta két új, hardveresen titkosított USB-meghajtóját. A DataLocker SafeConsole felügyeletével elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) és DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP30DM) pendrive-ok eleget tesznek a szigorú IT-biztonsági Federal Information Processing Standards (FIPS) követelményeknek, így a szervezetek a lehető legmagasabb szinten biztosíthatják adataik védelmét a teljes mobil munkaerő számára.

Mivel az adatlopások egyre gyakoribbak napjainkban, emellett egyes régiók jogszabályi előírásokat vezetnek be, a szervezeteknek javasolt bevált gyakorlatokat kidolgozniuk a vállalati tűzfalon kívül tárolt adataik biztonságának megóvására. Az Európai Unió áprilisban elfogadott általános adatvédelmi rendelete kötelezően előírja a vállalkozások digitális infrastruktúrájára vonatkozóan a biztonsági szint fejlesztését.  A Kingston szerint a szervezeti irányelvek részeként érdemes bevezetni az eszközszintű felügyeletet, amely LAN- és internetkapcsolaton keresztül végzi a biztonsági ellenőrzést, ezáltal jobban követhető és naplózható a ki-, illetve befelé irányuló vállalati adatforgalom.

Kingston_DTVaultPrivacy_DT4000G2_USB

Adatbiztonság szervezeten belül és kívül

Az újonnan bejelentett memóriakulcsok mindegyike 256 bites AES hardveres titkosítással, a DT4000G2DM esetében FIPS 140-2 Level 3, a DTVP30DM pedig FIPS 197 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezzel maximális védelmet biztosítanak a vállalati és a személyes adatok számára egyaránt. A SafeConsole megoldással érkező DataTraveler pendrive-ok egyedülálló módon távoli vagy helyi jelszófelügyeletet szolgáltatnak a felhasználóknak. Ez azért is előny, mert az EU által két évtized után egységesített adatvédelmi szabályrendszer a modern IT technológiákat, mint például a felhőszolgáltatásokat vagy a határokon átnyúló adatkezelést figyelembe véve rendelkezik az adatok biztonságáról az összes EU-s országra vonatkozóan.

A SafeConsole platform ezen felül lehetővé teszi az elfelejtett jelszavak biztonságos helyreállítását, a teljes körű naplózást, és az automatikus készletnyilvántartást. A geokerítések által meghatározható az USB földrajzi helye, így a határokon kívül is nyomon követhetők az adatok. Ez kiemelten fontos, mivel az új EU-s rendelet minden tagországra egységesen érvényes, és az EU-n kívüli cégek európai tevékenységét is érinti. További újdonság, hogy az eszköz elvesztése esetén a tulajdonos távolról inaktiválhatja a memóriakulcsot.

Kingston_Technology_GDPR_infografika

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek