Connect with us

technokrata

Van MySpace fiókod? Ideje jelszót változtatni!

password_hack

Dotkom

Van MySpace fiókod? Ideje jelszót változtatni!

Több mint 360 millió e-mail címet szereztek meg!

Nem mondhatnánk, hogy unalmasan telnének a Peace álnéven tevékenykedő hacker napjai. Azok után, hogy a LinkedIn-ről lopott el adatokat, most bejelentette, hogy a MySpace-ről is sikerült megszereznie egy adatbázist, amiben az állítása szerint 360,2 millió e-mail cím és 427,5 millió jelszó található. Bár ezek az adatok jelenleg titkosítottak, a MySpace olyan gyenge védelmet használt, hogy Peace azt állítja, már a hónap végére az adatok 98-99%-át visszafejti.

password_hack

 

A jelenleg 6 bitcoin-ért (791 ezer forint) árult adatbázis így igazi kincs lehet a hackerek számára, hiszen a jelenleg is havi 50 millió felhasználóval rendelkező MySpace fiókok sokak számára nagy értéket képviselhetnek. Különösképp azért, mert gyakran előfordul, hogy egy-egy jelszó és e-mail cím páros több más szolgáltatáshoz is meg lett adva, azaz a hackerek innentől egy adott személy szinte összes adatához hozzájuthatnak.

Bár a MySpace egyelőre nem reagált az ügyre, mi azért már most azt javasoljuk, hogy amennyiben valamikor regisztráltál a szolgáltatásba és az adott jelszavad/e-mail címed azóta is használod, akkor a többi helyen írd át. Elképzelhető, hogy a 360 millió e-mail címnek csak a töredékét próbálják meg majd felhasználni, de azért jobb a biztonság.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd