Connect with us

technokrata

Van MySpace fiókod? Ideje jelszót változtatni!

password_hack

Dotkom

Van MySpace fiókod? Ideje jelszót változtatni!

Több mint 360 millió e-mail címet szereztek meg!

Nem mondhatnánk, hogy unalmasan telnének a Peace álnéven tevékenykedő hacker napjai. Azok után, hogy a LinkedIn-ről lopott el adatokat, most bejelentette, hogy a MySpace-ről is sikerült megszereznie egy adatbázist, amiben az állítása szerint 360,2 millió e-mail cím és 427,5 millió jelszó található. Bár ezek az adatok jelenleg titkosítottak, a MySpace olyan gyenge védelmet használt, hogy Peace azt állítja, már a hónap végére az adatok 98-99%-át visszafejti.

password_hack

 

A jelenleg 6 bitcoin-ért (791 ezer forint) árult adatbázis így igazi kincs lehet a hackerek számára, hiszen a jelenleg is havi 50 millió felhasználóval rendelkező MySpace fiókok sokak számára nagy értéket képviselhetnek. Különösképp azért, mert gyakran előfordul, hogy egy-egy jelszó és e-mail cím páros több más szolgáltatáshoz is meg lett adva, azaz a hackerek innentől egy adott személy szinte összes adatához hozzájuthatnak.

Bár a MySpace egyelőre nem reagált az ügyre, mi azért már most azt javasoljuk, hogy amennyiben valamikor regisztráltál a szolgáltatásba és az adott jelszavad/e-mail címed azóta is használod, akkor a többi helyen írd át. Elképzelhető, hogy a 360 millió e-mail címnek csak a töredékét próbálják meg majd felhasználni, de azért jobb a biztonság.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek