Connect with us

technokrata

Te odafigyelsz arra, milyen alkalmazások vannak a mobilodon?

how-smartphone-save-working-weekends

Dotkom

Te odafigyelsz arra, milyen alkalmazások vannak a mobilodon?

A legtöbben ugyanis nem megfelelően telepítik ezeket, ami komoly problémákat okozhat.

A Kaspersky Lab “Ön kiber-szakértő?” kérdőívében a vállalat 18507 fogyasztót kérdezett meg az online szokásaikról, mely szerint a felhasználók riasztó számban teszik ki telefonon tárolt adataikat kiberfenyegetésnek azáltal, hogy nem biztonságosan telepítik az alkalmazásokat.

Ha nem olvassuk át a licencszerződéseket vagy üzeneteket mobilos appok telepítésekor, nem vagyunk tisztában azzal, mit is fogadunk el. Egyes alkalmazások hozzáférhetnek adatainkhoz, más alkalmazások telepítéséhez, de akár meg is változtathatják az eszköz operációs rendszerének beállításait teljesen legálisan, mert engedélyt adtunk nekik.

smartphone

A kérdőív arra is rámutatott, hogy a felhasználók majdnem fele (43%) lehet veszélyben alkalmazásaik miatt, mert letöltéskor nem korlátozzák az applikációk engedélyeit. A válaszadók 15%-a nem szab határt az appok hozzáférésének, 17% ad engedélyt az alkalmazásnak, ha az kéri, ám azután megfeledkezik róla, míg 11% úgy gondolja, nem tudja megváltoztatni ezeket a jogosultságokat. Ha az alkalmazásengedélyeket nem ellenőrizzük és elfogadjuk őket, teljesen legálisan hozzáférhetnek a mobiltelefonon tárolt személyes és privát adatokhoz, kezdve a névjegyekkel, fényképekkel a helymeghatározó adatokig.

“Az internet-felhasználók érzékeny adatokat bíznak eszközeikre akár magukról, vagy másokról (például névjegyek, privát üzenetek formájában stb.), de nem gondoskodnak arról, hogy ezek az információk biztonságban legyenek. Ezzel pedig azt kockáztatják, hogy eszközeik digitális ellenségeikké válnak. Mivel nem tesznek kellő óvintézkedéseket az alkalmazások telepítésekor, a felhasználók már a telepítés pillanatában hozzáférést biztosítanak magánéletükhöz, eszközeik tartalmához és hollétéhez, nem beszélve további nemkívánt alkalmazások telepítéséről  és eszközeik módosításáról. A Kaspersky Lab célja, hogy segítsen a felhasználóknak kiber-szakértővé válni, és megvédje őket és adataikat a veszélyektől. – mondta David Emm, a Kaspersky Lab  vezető biztonsági kutatója.

how-smartphone-save-working-weekends

Érdemes a következő tanácsokat megfogadni saját biztonságunk érdekében:

  • Csak megbízható forrásból származó alkalmazásokat töltsünk le
  • Gondoljuk át, milyen appokat akarunk a készülékünkre telepíteni
  • Letöltés előtt olvassuk át figyelmesen a licencszerződést
  • Alaposan olvassuk át az alkalmazásengedélyek listáját. Ne telepítsünk semmit anélkül, hogy leellenőriznénk, mit fogadunk el
  • Használjunk biztonsági megoldást, amely megvéd a kiberfenyegetésektőlSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd