Connect with us

technokrata

Te hogyan látnád el vízzel a Föld lakosságát?

world-food-day

Dotkom

Te hogyan látnád el vízzel a Föld lakosságát?

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete pályázatot hirdetett.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) idén is elindította nemzetközi rajz-, és most már videópályázatát is az Élelmezési Világnap (október 16.) alkalmából. Hogyan oldható meg a Föld növekvő lakosságának ellátása a klímaváltozás hatása ellenére – ebben a témában várja a FAO a „vizuális” választ 5 és 19 év közötti gyerekektől.

2050-re a népességszám várhatóan meghaladja a 9 milliárd főt. Ennyi ember ellátásához a FAO becslése szerint 60 %-kal több élelmiszerre lesz szükség. Miközben a kis és családi gazdaságok, akik a mezőgazdasági termények javát állítják elő, szenvedik meg leginkább az extrém hőmérsékletet, a szárazságot és a hasonló, az éghajlatváltozás számlájára írható időjárási jelenségeket.

Ezért választotta 2016-ban a FAO az Élelmezési Világnap (október 16.) mottójának, hogy „A klíma változik – A táplálkozásnak és a mezőgazdaságnak is változnia kell”.

world-food-day

pályázatra 5 és 19 év közötti iskolások papíralapú rajzait, festményeit (beszkennelve), vagy eleve digitálisan elkészített műveit várják. Ugyanezen témára reflektálva a nagyobbak (13-tól 19 évesig) már akár egy maximum egyperces videót is készíthetnek, amit a YouTube-ra feltöltve és a #WFD2016VideoContest hashtaggel ellátva nevezhetnek.

A pályázatok beadási határideje 2016. szeptember 30.

Tavaly Kluge Ida Berta, 11 éves székesfehérvári iskolás, „A segítő kezek” című rajzával első helyezést ért elkorcsoportjában.

Bár a gyerekek kreativitása határtalan, inspirációnak belenézhetnek a híres olasz illusztrátor Lorenzo Terranera képeskönyvébe, amit a FAO felkérése készített. Ebben ismert meseszereplők egy képzeletbeli világban igyekeznek megoldásokat találni a klímaváltozás problémájára.

Részletes információ a versenyről és jelentkezés az alábbi honlapon:

www.fao.org/WFD2016-Contest

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek